Øyvind Torvund – Plans for Future Operas

Øyvind Torvund – <i>Plans for Future Operas</i>
18.03.
18:00–19:00
Åsane kulturhus

Billetter

125,–/175,–/200,–
Norgespremiere

Øyvind Torvund – komponist, tekst & tegninger
Juliet Fraser – sopran
Mark Knoop – piano, keyboard & teknikk

Illustrasjoner: Øyvind Torvund

I norgespremieren av verket Plans for Future Operas presenterer den internasjonalt anerkjente komponisten og Borealis-gjenganger Øvyind Torvund, planer for fremtidige operaer som fremstår helt urealistiske, og som aldri vil fremføres på en ekte operascene. 

Verket er en del av Øyvind sin Plans for Future….-serie, og er laget for stemme og keyboard. Gjennom verket presenteres en rekke fragmenterte ideer og fantastiske scenarioer som ikke tar høyde for verken fysikkens- eller akkustikkens lover. Vokalist Juliet Fraser og pianist Mark Knoop fremfører disse ideene fremfor en skjerm som viser Øyvind sine tegninger – håndlagede visualiseringer av hans villeste operafantasier. Tegningene er startpunktet for musikalske ideer uten konsekvenstenkning, og trekker like mye inspirasjon fra hverdagslivet, som fra operaens verden. I Øvyind sin storstilte fantasi presenteres operaer uten grenser, der karakterer kan kommunisere på tvers av tidsepoker, rom og dimensjoner. 

Sjarmerende og morsomt som verket er får det oss til å tenke over hva musikkteater er, hva det kan være, og sier samtidig mye om menneskets fremste interesse; kommunikasjon. Gjennom enkle håndlagde tegninger, akkompagnert av musikk, gis det rom for at lytteren selv kan spinne videre på fremtidens opera i sitt eget sinn. 

Bestilt av Die Münchener Biennale – Internationales Festival für neues Musiktheater
Støttet av Morten Eide Pedersens Minnefond