Eva Pfitzenmaier – Heismusikk

Eva Pfitzenmaier – <i>Heismusikk</i>
16.03.
13:00–17:00
Heiser i Bergen sentrum
Gratis

Bli med på heiskonsert! Konsertene er gratis, og kan oppleves i den rekkefølgen du selv ønsker.
Heisene finner du nært hverandre, i bygg på disse adressene:
Fortunen 3
Fortunen 7
Strandgaten 18 (2 heiser)
Strandkaien 16
KART

Eva Pfitzenmaier – komponist & stemme
Eline Rafteseth – kontrabass
Ingebjørg Loe Bjørnstad – stemme
Owen Weaver – perkusjon
Patricia Michlits – blokkfløyter

Foto: Tove K Breistein

Du trykker på opp-knappen. Heisdørene åpner seg. Åjsann! En kontrabass? Aldri delt en veldig liten heis med et så stort instrument? Dørene lukkes – god tur! 

Komponist Eva Pfitzenmaier har tatt på seg oppgaven å gjenoppfinne sjangeren Heismusikk*. Lørdags ettermiddag inviterer hun deg på konsert inne i sine fem favorittheiser, skjult inne i nyklassisistiske bygninger over hele Bergen sentrum. Hver av de tyve helt nye komposisjonene vil bli fremført av din helt egen heismusiker i en veldig intim setting. Enten det er stemme, kontrabass, perkusjon eller blokkfløyte som befinner seg i heisen med deg, vil varigheten av hvert stykke bli bestemt ut fra hvilken etasje du vil av i, og din lytteopplevelse blir uunngåelig formet av medpassasjerene dine. Gjennom utforskingen av miniatyrer som både komposisjonsmetode, men også i format, vil Eva – mentalt og metaforisk – transportere lytteren ut av deres daglige rutine på bare 30 sekunder. Intimiteten og absurditeten i situasjonen garanterer et unikt møte mellom utøver og publikum – muligens komisk eller pinlig, muligens uventet eller overjordisk, men utvilsomt eksklusivt.

Tilbring lørdags ettermiddag i Bergen sentrum, og trask fra bygg til bygg, heis til heis, og sett sammen din egen konsertopplevelse! Nyt konserter så tett på at til og med fremste rad i Grieghallen blekner. Alle er velkomne, konsertene er gratis, alt du trenger å gjøre er å trykke på oppknappen! 

*også kjent under navnet Muzak – ikke alltid like populært! 

Presentert i samarbeid med BIT Teatergarasjen
Støttet av Bergen kommune, Det norske komponistfond, TONO, FFUK – Fond for utøvende kunstnere & Norsk Komponistforening