Avslutningskonsert: Signe Emmeluth – ALT

Avslutningskonsert: Signe Emmeluth – <i>ALT</i>
17.03.
20:00–21:00
Åsane kulturhus

Billetter

Verdenspremiere

19.00–19.30 Samtale med Signe Emmeluth

Signe Emmeluth – komponist, altsaksofon

Aksel Øvreås Røed – altsaksofon
Amalie Dahl – altsaksofon
Heidi Kvelvane – altsaksofon
Isak Hedtjärn – altsaksofon
Kjetil Møster – altsaksofon
Klaus Holm – altsaksofon
Lotte Anker – altsaksofon
Mette Rasmussen – altsaksofon

Foto: Peter Gannushkin

Når det lille blir stort – den eksplosivt kreative improviserende saksofonisten og komponisten Signe Emmeluth oversetter sin unike lydverden til en samling med 9 altsaksofonister! 

I bestillingsverket ALT, som skal avslutte Borealis 2024, prøver ikke Signe å skape et nytt saksofonensemble, men å utforske hvordan samlingen av 9 unike utøvere kan skape en unison stemme. I samarbeid med noen av de mest fremtredende stjernene på tvers av generasjoner innen skandinavisk kreativ musikk – Mette Rasmussen, Amalie Dahl, Lotte Anker, Isak Hedtjärn, Klaus Holm, Kjetil Møster, Heidi Kvelvane og Aksel Øvreås Røed – vil Signe koreografere forskjellene i klang, uttrykk og frasering for å skape følelsen av én gigantisk altsaksofon, med ulike celler inni.

Signe bedriver grensesprengende utforskninger av lyd og musikk – ofte i krysningspunktet mellom jazz og improvisert musikk. I dette bestillingsverket utforsker Signe den kompositoriske siden sitt arbeid gjennom en unik setting med likesinnede musikalske eksperimentglade utøvere. Etter å ha skrevet for stort ensemble på både Molde og Voss sine jazzfestivaler, er ALT det neste kapittelet i denne spennende artistens reise for å spre sin musikalske visjon utover sitt eget spill.

Støttet av Kulturrådet, Bergen kommune, TONO, Norsk Jazzforum & Nordisk Kulturkontakt. Del av New Perspectives for Action – et prosjekt av Re-Imagine Europe, delfinansiert av Den europeiske union.