Amber Ablett – My Fathers Left (lydinstallasjon)

Amber Ablett – <i>My Fathers Left</i> (lydinstallasjon)
14.03–17.03.
USF Verftet, Visningsrommet
Gratis

Amber Ablett
Said Warya & Edison Hango – lydverk
Conrad Parris – voice over
Isak Wingsternes – lydtekniker, mikset i Duper Studio

Utstillingsåpning
Torsdag 14. mars, 19.00–20.00.
Verket spiller 19.15 og varer i 30 minutter
Åpningstider utstilling
Fre–Lør 13.00–18.00
Søn 12.00–18.00

Reclaiming Narratives – en workshop om rasistisk demonisering av fedre
Lørdag 16. mars, 12.00–13.00, USF Visningsrommet
Ikke gå glipp av denne workshopen med Amber og Touki

Foto: Jan Khur

Kunstner og forfatter Amber Ablett presenterer en ny lydinstallasjon som utforsker farskap sett fra perspektivet til barn av den afrikanske diasporaen. Dette samarbeidsbaserte forskningsprosjektet tar form som en seks-kanals lyd- og videoinstallasjon – et poetisk lydlig essay og mixtape som bygger på et bredt spekter av erfaringer.

Verket begynner med kunstnerens egen utforskning av hvordan narrativene som det britiske, norske og vestlige samfunnet har lært oss om svarte fedre, har formet og forvrengt måten hun så på forholdet til sin egen far, og hvordan diskriminering basert på hudfarge og internalisert rasisme spiller inn. Verket er installert i galleriet Visningsrommet USF innenfor en trestruktur festet på trebein som brukes til å holde båter oppe når de tas på land. Båtdelene knytter verkets personlige historier til historiene til fedre som har reist sjøveien.

Som en svart kvinne med irsk, trinidadisk og britisk bakgrunn bosatt i Norge, skaper Amber sitt arbeid et rom for å stille spørsmål, kritisk tenkning og fellesskap. Hun er interessert i hvordan vi lærer om oss selv ved å lære om andre mennesker, og konflikten mellom vår indre forståelse av hjemmet og andres oppfattelse.

Bestilt og presentert i samarbeid med BEK – Bergen senter for elektronisk kunst
Støttet av Kulturrådet, Fond for lyd og bilde & Bergen kommune. Del av New Perspectives for Action – et prosjekt av Re-Imagine Europe, delfinansiert av Den europeiske union.