Ánndaris Rimpi – Birástiddje beljustallam (lydinstallasjon)

Ánndaris Rimpi – <i>Birástiddje beljustallam</i> (lydinstallasjon)
14.03.–17.03.
Lydgalleriet

Billetter

50,–

Bio Ánndaris Rimpi

PRAKTISK INFO

  • Verket spilles av tre ganger om dagen, og du må booke billett for å delta: 12.00–12.45, 13.30–14.15 eller 15.00–15.45

  • Dørene åpner kl 12.00

  • Hver seanse varer i 45 minutter, med mulighet for å bli igjen i rommet etterpå

  • Som lytter blir du plassert liggende i en sirkel med hodet vendt inn mot sirkelen. Hvis du ikke er komfortabel med dette, kan du lytte slik du selv ønsker og er mest komfortabel med.  

Fredag 15. mars, 19.00–20.00
Møt kunstneren: Ánndaris Rimpi snakker om verket

Foto: Xin Li

Lydgalleriet og Borealis går sammen for å presentere en åttekanals lydinstallasjon av den samiske kunstneren Ánndaris Rimpi. Birástiddje beljustallam (oversatt: skjerpet lytting til omgivelsene dine) er en kombinasjon av Ánndaris sine mange lydpraksiser innen installasjon, performance og musikk. Dette elektroakustiske verket, spres gjennom Lydgalleriets skreddersydde, håndbygde surroundlydsystem, med mål om å skape plass for fokusert lytting, og gi lytteren mulighet for indre reise.

Ánndaris er bosatt i Gøteborg i Sverige, og forsøker gjennom sitt kunstnerskap å finne et sted i byen for sitt samiske hjemsted Oalloluokta. Han løfter feltopptakene fra både Gøteborg og Oalloluokta, og dyrker stemmer og rytmer for å skape en ny musikalsk verden. 50 Hz er frekvensen strømmen i strømnettet vårt følger, en frekvens vi hele tiden omgir oss med – en slags grunnleggende tone i det moderne liv. På samme måte er vi også hele tiden bundet av klokkens tempo, en stødig tikking på rundt 60 bmp (beats per minute). Med dette tempoet og den grunnleggende tonen får lytteren et utgangspunkt for å finne veien inn i sitt tryggeste rom, og derfra kan lytteren reise til et annet sted langt vekk fra byen som omgir hen.

Presentert i samarbeid med Lydgalleriet
Del av New Perspectives for Action – et prosjekt av Re-Imagine Europe, delfinansiert av Den europeiske union.