Praktisk info

Velkommen til Borealis 2022!

Her vil du finne praktisk informasjon om billetter og alle våre arenaer, i tillegg til tilgjengelighet, aldersgrense og hotellavtale – alt mens du venter på fantastiske Borealis-opplevelser.
Vi oppdaterer informasjonen fortløpende som vi slipper programmet, så følg gjerne med her.
Vi ønsker at du skal få det beste ut av Borealis, og ta gjerne kontakt om det er informasjon du savner!
Les også gjerne om våre verdier som organsisasjon her!

Spørsmål kan rettes til billett@borealisfestival.no

Billetter kan kjøpes på her, og i døren ved ledig kapasitet.

Det er begrenset kapasitet på flere av våre arrangementer, og vi anmoder alle om å skaffe seg billetter på forhånd. Ved ledig kapasitet selges det billetter i døren. I år aksepterer vi Vipps ved billettsalg på arenaen, mens du kan betale med kort og Vipps ved forhåndskjøp.

BILLETTYPER:
I år tilbyr vi Borealis Pass og Borealis Klippekort i tillegg til enkeltbilletter.
Ved kjøp av Borealis Pass får du en tilsendt en promokode som gir deg tilgang til samtlige arrangement til kun kr. 50,-. Dette passer perfekt til deg som vil nyte festivalopplevelsen til fulle!
Borealis Klippekort er et godt alternativ for deg som vil gå på flere arrangement, ta med en venn eller gi bort en gave.
Enkeltbilletter er supert for alle og fås kjøpt til alle våre arrangement.

Alle våre billetter kommer i 3 priskategorier:
Ordinær: Vår ordinære billett – stadig til en god pris for mye innhold.
Honnør/BT-fordel/Bergen Kunsthall/nyMusikk
: Fordel- og medlemskort vises frem i døren sammen med billett. Honnør gjelder for deg over 67 år.
Student/ungdom/barn/BLC: Studenter eller barn og ungdom 4-20 år. Medlemmer av Borealis Listening Club (BLC) får også denne rimeligste prisen. Studentbevis vises frem i døren sammen med billett.
Barn fra 0–4 år: Gratis på alle Borealis-arrangement, med unntak av eventuelle arrangement rettet spesifikt mot denne målgruppen.

Har du Aktivitetskortet til Bergen kommune kommer du + 1 inn gratis på våre arrangementer. Bemerk at det er aldersgrense på noen arenaer. Send en e-post til billett@borealisfestival.no med ønsket arrangement, så får du billetter tilsendt på forhånd. Husk å ta med Aktivitetskortet for fremvisning på arrangementet.

Ledsagerbevis kan benyttes og gir fri adgang til ledsager. Etter kjøp av billett sender du en e-post til billett@borealisfestival.no med kopi av billetten, og du får tilsendt en ekstra billett til ledsager. Ledsagerbevis vises frem i døren sammen med billett.
Mer informasjon om frem­kommelighet på våre arenaer følger også under i eget avsnitt.

Borealis er med i boken Lysløypa og tilbyr 2 billetter for prisen av 1 for innehavere av boken. Etter kjøp av en billett sender du e-post til billett@borealisfestival.no med kopi av billetten, og du får tilsendt en ekstra billett. Boken vises frem i døren sammen med begge billetter.  

Dørene åpner 30 min. før annonsert konsert- eller arrangementsstart. Kom gjerne i god tid så du slipper kø.

Ved eventuell avlysning vil alle billettkjøpere bli kontaktet på e-post eller telefon, som oppgitt ved kjøp av billetten.
Billetter refunderes kun ved avlysning.

Vi er behjelpelige med adgang alle steder, men det er dessverre ikke alle våre arenaer som er universelt utformet eller tilrettelagt for folk med funksjonsvariasjoner.
I avsnittet Arenaer under her finner du spesifikk info om den enkelte arenaen. Denne listen oppdateres fortløpende som nye arrangement og arenaer blir offentliggjort.

Vi ønsker å legge til rette for alle, så ta gjerne kontakt på billett@borealisfestival.no så vi kan planlegge eventuell assistanse.

Alle våre arenaer har kjønnsnøytrale toalettfasiliteter.

Ledsagerbevis kan benyttes og gir fri adgang til ledsager. Etter kjøp av billett sender du en e-post til billett@borealisfestival.no med kopi av billetten, og du får tilsendt en ekstra billett til ledsager. Ledsagerbevis vises frem i døren sammen med billett.

Borealis gjennomfører alle offentlige arrangementer i henhold til gjeldende smittevernsregler og eventuelle restriksjoner gitt av helsemyndighetene og regjeringen.

Vi ber deg som publikummer om å vise hensyn og solidaritet med dine medmennesker på konsert og respekter andres ønske om avstand. Vask hendene, vær snill og grei, men hold deg hjemme og test deg om du er syk eller har symptomer.

Det er utplassert hånddesinfeksjonsmiddel på våre arenaer.

Det er nok plass på alle våre arenaer til at ønsker om avstand kan holdes.

Vi bruker mange forskjellige arenaer for våre arrangementer, og noen av disse har aldersgrense. Dette er da arenaer hvor det selges alkohol i baren. Det går helt fint for mindreårige å gå på Borealis-konserter, så lenge de er i følge med en voksen, som fyller ut Vergeskjema.

Aldergrenser for den enkelte arenaen er spesifisert i avsnittet Arenaer under.
Verge må løse egen billett.

Borealis bruker De Bergenske som vårt festivalhotell, og de kan også tilby spesialpriser til våre besøkende gjester.
Bestilling via epost: booking@debergenske.no eller tlf: 55 21 25 50. Oppgi kode Borealisfestivalen ved bestilling.
Borealis spesialpris: 760,- enkeltrom / 960,- dobbeltrom. 

Borealis har ikke én bestemt plass der festivalen arrangeres, men er tilstede på mange ulike arenaer i Bergen.
Under her finner du mer spesifikk info om hver enkel arena, og vi oppdaterer listen fortløpende som vi offentliggjør programmet.

Alle arenaer skal være godt merket fra gateplan så du kan finne frem. Noen steder har bevertning, slik at man kan få seg noe å drikke og spise før og etter vårt arrangement. Vi er behjelpelige med adgang alle steder, men det er dessverre ikke alle steder som er like godt tilrettelagt for rullestol og ulike funksjonsvariasjoner. Alle våre arenaer har kjønnsnøytrale toalettfasiliteter.

Ta gjerne kontakt på forhånd på billett@borealisfestival.no om du har behov for assistanse eller mer info enn det du finner her, så finner vi en god løsning. Om det er informasjon du savner, så gi oss gjerne beskjed så vi kan forbedre oss.

AERIAL STUDIO (C. Sundts gate 38)
Nettside
Aerial er et kunstner-drevet lokale med fokus på sosialt engasjerte kunstpraksiser. Aerial ble opprettet i februar 2020 av fire kunstnere: William Kudahl, Gentian Meikleham, Laurie Lax og Stacy Brafield og er for tiden drevet av Laurie Lax, Stacy Brafield og Kaeto Sweeney. Sammen dreier deres interesser seg rundt omsorg, samtale, mat, pedagogikk, produksjon og publisering. Aerial inviterer deg til å stikke innom for en prat.
Bevertning: Te
Aldersgrense: Fri
Rullestol: Tilrettelagt
Handicaptoalett: Nei
Anlegg for hørselshemmede: Nei
Kollektivtilbud: Ja. Busstopp i nærheten.
Sykkelparkering: Ja. Bysykkelstopp rett i nærheten.

BEK – BERGEN SENTER FOR ELEKTRONISK KUNST (C. Sundts gate 55)
Nettside
BEK – Bergen senter for elektronisk kunst har vært etablert siden 2000 og er et tverrfaglig produksjonssenter for utvikling av kunst og ny teknologi. De utvikler, produserer og formidler kunstverk og prosjekter i skjæringspunktet mellom samtidskunst, ny teknologi og samfunnskritikk.
Bevertning: Nei
Aldersgrense: Fri
Rullestol:
Handicaptoalett:
Anlegg for hørselshemmede:
Kollektivtilbud: Gangavstand fra sentrum
Sykkelparkering: Ja. Bysykkelstopp rett i nærheten.

BERGEN ARKITEKTHØGSKOLE (Sjøgaten 59-61a)
Nettside
Bergen Arkitekthøgskole er lokalisert i Sandviken, og har transformert en tidligere industrieiendom med en kornsilo og dypvannskai til studioer og verksteder for arkitektskolen. Arrangementet Resonant Silence finner sted i kjelleren i dette fantastiske bygget.
Ta på varme klær, lue og hansker, da det kan bli kaldt i mars!
Bevertning: Suppe blir servert til publikum på arrangement
Aldersgrense: Fri
Rullestol: Tilrettelagt
Handicaptoalett: Ja
Anlegg for hørselshemmede: Nei
Kollektivtilbud: Ja. Busstopp ‘Sandvikstorget’ rett i nærheten
Sykkelparkering: Ja. Bysykkelstopp rett i nærheten

BERGEN DOMKIRKE (Domkirkeplassen 1)
Nettside
Bergen Domkirke har stått, falt og blitt gjenreist i snart 900 år, og er i dag hele bispedømmets og biskopens hovedkirke. Den startet sin tilværelse viet til Olav den Hellige rundt år 1150. Siden har den brent fem ganger, og til overmål blitt truffet av en kanonkule i 1665. Kanonkulen står fremdeles i kirketårnet som et minne fra et slag på Vågen. I dag huser kirken både Bergen Domkor og Bergen domkirkes Jentekor, samt et 61 stemmers orgel. 
Bevertning: Nei
Aldersgrense: Fri
Rullestol: Tilrettelagt
Handicaptoalett: Ja
Anlegg for hørselshemmede: Ja
Kollektivtilbud: Ja. Gåavstand fra busstopp på Bryggen eller busstopp og bybanestopp i Bergen sentrum
Sykkelparkering: Bysykkelstopp rett ved

BERGEN INTERNASJONALE KULTURSENTER (Kong Oscars gate 15)
Nettside
Bergen Internasjonale Kultursenter ble startet i 1993 som et møtested for innvandrerorganisjasjoner i Hordaland. 26 år senere teller senteret 70 medlemsorganisasjoner, og er et viktig sted for inkludering og kulturutveksling i Bergen.
Bevertning: Nei
Rullestol: Begrenset tilgang. Trappeheis med innebygd sete opp til konsertsalen i 2. etg. Ikke mulighet for å feste rullestol.
Handikaptoalett: Ja, i 1. etg.
Anlegg for hørselshemmede: Nei
Kollektivtilbud: Ja. Gåavstand fra busstopp på Bryggen eller busstopp og bybanestopp i Bergen sentrum
Sykkelparkering: Begrenset

BERGEN KJØTT (Skutevikstorget 1)
Nettside
Bergen Kjøtt er et kulturhus, produksjonshus og kreativ arbeidsplass. Det over 2000 kvadratmeter store huset i Skuteviken var opprinnelig en kjøttfabrikk til den ble lagt ned for 20 år siden. I 2010 ble huset etablert som en alternativ arena for profesjonelle kunstnere og musikere i Bergen, og huser nå rundt 100 profesjonelle artister og musikere som jobber i en rekke sjangre og uttrykk. 
Bevertning: Ja
Rullestol: Vertskap i døren følger deg til inngang på siden av bygget med tilgang til heis, som tar deg til 2. etg.
Handicaptoalett: Ja, i 1. etg.
Anlegg for hørselshemmede: Nei
Kollektivtilbud: Ja. Busstopp rett utenfor
Sykkelparkering: Ja

BERGEN KUNSTHALL & LANDMARK (Rasmus Meyers Allé 5)
Nettside
Bygningen som rommer både Bergen Kunsthall, Landmark og bokbutikk, er tegnet av arkitekten Ole Landmark på 1930-tallet. Bergen Kunsthall er et senter for samtidskunst som presenterer utstillinger og arrangementer av internasjonale kunstnere. Landmark er Bergen Kunsthalls egen café, bar, prosjektrom, konsertscene og nattklubb, og er et populært sted for kaffemøter og matpauser, med en stadig skiftende lunsjmeny som bruker det beste fra lokale produsenter.
Bevertning: Landmark har rikt utvalg i mat og drikke, og er åpen før, under og etter arrangement
Rullestol: På dagtid er det tilkomst fra kortsiden av bygget, ring på ringeklokken, så kommer noen og åpner. Under kveldsarrangementene på Landmark står det dørvakter utenfor inngangsdøren som står klare til å hjelpe rullestolbrukere inn glassdøren til høyre for hovedinngangen.
Handicaptoalett: Ja
Anlegg for hørselshemmede: Nei
Kollektivtilbud: Ja. Gåavstand fra Bergen busstasjon, eller bybanestopp og busstopp i Bergen sentrum
Sykkelparkering: Ja

BERGEN OFFENTLIGE BIBLIOTEK (Strømgaten 6)
Nettside
Vårt vakre offentlige bibliotek ligger sentralt plassert mellom togstasjonen og Bergen Storsenter. Dette er et populært samlingssted for byens befolkning med stor arrangementsaktivitet året rundt.
Bevertning: Amalies Hage – Biblioteket har egen café og bar som serverer lunsjretter, kaffe og et godt utvalg i juice. Caféen har til tider stengt ifm. nedstengningen, så sjekk nettsiden for siste oppdatering. 
Rullestol: Tilrettelagt (heis i cafeen)
Handicaptoalett: Ja
Anlegg for hørselshemmede: Nei
Kollektivtilbud: Ja. Bergen busstasjon og bybanenstoppet Nonneseter rett utenfor
Sykkelparkering: Ja

CHRISTINEGAARD HOVEDGAARD (Formannsvei 3)
Nettside
Christinegaard Hovedgaard ligger som en nostalgisk perle på toppen av Sandviken i Bergen, med nydelig utsikt over fjorden. Trolig var bygningen opprinnelig en lystgård, oppført omkring 1763 og bygget om i 1830-årene. Nå brukes bygningen og hagen som selskapslokale, kafé og kulturarena. 
Bevertning:
Aldersgrense: Fri
Rullestol:
Handicaptoalett:
Anlegg for hørselshemmede:
Kollektivtilbud: Ja. Prahls vei rett utenfor. 
Sykkelparkering: Ja. Bysykkelstopp i nabogaten. 

CINEMATEKET I BERGEN (Georgernes Verft 12)
Nettside
Cinemateket ligger i USF Verftet, og er en kino med fokus på det de kaller essensiell filmhistorie og filmkunst. Stiftelsen ble opprettet i november 1992 med formål å fremme interessen for og kunnskapen om audiovisuelle medier som kunst og underholdning i et film- og kulturhistorisk perspektiv. Visningene skjer i en 92-seters kinosal.
Bevertning: Det er tillatt å ta med seg mat og drikke fra Kafé Kippers inn i kinosalen.
Rullestol: Tilrettelagt. 1 rullestolplass fremst i kinosalen
Handicaptoalett: Ja
Anlegg for hørselshemmede: Nei
Kollektivtilbud: Nei
Sykkelparkering: Ja. Bysykkelstopp rett utenfor

HORDALAND KUNSTSENTER (Klosteret 17)
Nettside
Hordaland Kunstsenter (HKS) holder til i et av byens eldste skolebygg på Klosteret, og er det første kunstnerdrevne kunstsenteret i Norge, etablert i 1976. Utstillingsprogrammet utgjør den viktigste delen av HKS sitt arbeid. I tillegg har de et gjesteatelierprogram, og Bergens første fagbokhandel med et bredt utvalg tidsskrifter og fagbøker knyttet til samtidskunstfeltet. 
Bevertning: Kunstsenterets egne kafé selger kaker, samt varm og kald drikke
Aldersgrense: Fri
Rullestol: Tilrettelagt
Handicaptoalett: Ja
Anlegg for hørselshemmede: Nei
Kollektivtilbud: Gangavstand fra sentrum
Sykkelparkering: Ja. Bysykkelstopp utenfor

KULTURHUSET I BERGEN (Vaskerelven 8)
Nettside
Det splitter nye Kulturhuset i Bergen åpnet dørene i 2021, og har siden da invitert til et omfattende og variert program, som byr på alt fra konserter med internasjonale og nasjonale artister, til kunstutstillinger, klubbarrangementer, danseforestillinger og workshops. 
Bevertning: Kulturhusets egne restaurant byr på mye forskjellig, også god vegetar og vegansk mat – alt med et grønt og bærekraftig fokus
Aldersgrense: 18 år
Rullestol: Tilrettelagt
Handicaptoalett: Ja
Anlegg for hørselshemmede: Nei
Kollektivtilbud: Ja. Midt i sentrum
Sykkelparkering: Bysykkelstopp 

LYDGALLERIET (Strandgaten 195)
Nettside
Opprinnelig initiert av en gruppe musikere, lydkunstnere og kunsthistorikere for 15 år siden, er Lydgalleriet per dags dato Norges eneste faste utstillingsplattform for lydkunst.
Bevertning: Nei
Rullestol: Tilrettelagt
Handicaptoalett: Ja
Anlegg for hørselshemmede: Nei
Kollektivtilbud: Ja. Busstopp rett utenfor
Sykkelparkering: Ja, men begrenset. Bysykkelstopp rett opp i gaten

NORDNES SJØBAD (Nordnesparken 30)
Nettside
Det historiske Nordnes Sjøbad ligger i Nordnesparken ikke langt unna Akvariet, og er et utendørs oppvarmet 25-meters saltvannsbasseng som holder deilige 30 grader, og hvor du også kan ta en frisk dukkert i sjøen, hele året rundt, go med en iøyenfallende utsikt!  De har også barnebasseng og varm badstue.
Bevertning: Enkel mat-servering, og kald og varm drikke
Aldersgrense: Fri
Rullestol: Sjøbadet har rullestolheis. Med rullestol er det lettest å komme til med bil, da sjøbadet ligger i en veldig bratt bakke. Ring Nordnes Sjøbad på tlf: 46904965 (kun i bruk i åpningstiden), om du ønsker hjelp til heisen. Det finnes ikke noe spesialtilpasset garderobe eller anlegg for bading.
Handicaptoalett: Ja
Anlegg for hørselshemmede: Nei
Kollektivtilbud: Buss nr. 11 kan tas til Sjøfarendes Aldershjem ligger ett minutt unna. Ellers fin gåtur ut til Nordnes-tuppen
Sykkelparkering: Bysykkelstopp rett ved

NYKIRKEN (Strandgaten 197 B)
Nettside
Under Nykirkens gulv ligger fremdeles ruinene av den gamle erkebispegården fra slutten av 1200-tallet. På disse ruinene ble kirken bygget i 1621, og har siden det vært berørt av både branner og eksplosjoner. Spesielt kirkens spir har vært gjenreist mange ganger, men det hvite og grønne spiret har nå fått stå i fred siden siste gjenreisning i 1955.
Bevertning: Nei
Aldersgrense: Fri
Rullestol: Tilrettelagt. Inngang på siden av kirken
Handicaptoalett: Ja
Anlegg for hørselshemmede: Nei
Kollektivtilbud: Ja. Busstopp ‘Holbergsalmenningen’ rett i nærheten
Sykkelparkering: Ja. Bysykkelstopp rett utenfor

NYKIRKEN MENIGHETSHUS (Fredriksbergsgaten 4)
Nettside
Nykirken menighetshus er en av to menighetshus tilhørende Bergen domkirke menighet. Til vanlig leies huset ut som barnehage, og huser i tillegg dåpsfester, konfirmasjoner og andre selskaper.
Bevertning:
Aldersgrense: Fri
Rullestol:
Handicaptoalett:
Anlegg for hørselshemmede: Nei.
Kollektivtilbud: Gangavstand fra sentrum.
Sykkelparkering: Nærmeste bysykkelstopp er Nykirken eller Klosteret.

SLETTEBAKKEN KIRKE (Vilhelm Bjerknes vei 31)
Nettside

Slettebakken kirke ble bygget i perioden 1968-1970 og er tegnet av arkitekt Tore Sveram. Kirken har en vifteform som sett fra noen vinkler gir assosiasjoner til en båt med høy mast mot himmelen. Arkitekten tegnet i sin tid en moderne kirke, i betong og med kobber-tak, som først fikk mye skepsis fra Bergen kommune, men menighetsrådet var begeistret for den nye stilen, særlig fordi de ønsket en kirke som ga rom for aktiviteter for barn og unge. 
Bevertning: Kaffe, te & kald drikke
Aldersgrense: Fri
Rullestol: Tilrettelagt
Handicaptoalett: Ja
Anlegg for hørselshemmede: Ja. Teleslynge
Kollektivtilbud: Ja. Busstopp ‘Sletten’ rett utenfor. Bybanestopp ‘Sletten senter’ kort spasertur unna
Sykkelparkering: Ja

STUDIO 207 (Strandgaten 207)
Nettside
Studio 207 er plassert mellom kontorene til Borealis og Piksel – festival for elektronisk kunst og fri teknologi. Siden 2020 har disse to festivalene samarbeidet om å kratere innholdet til lokalet, og fylt rommet med alt fra workshops, konserter, utstillinger, lytteklubber og mye mer, året rundt. 
Bevertning: Nybakte boller 
Aldersgrense: Fri
Rullestol: Tilrettelagt
Handicaptoalett: Borealis har avtale med restauranten Horn of Africa rett over gaten for bruk av rullestolvennlig toalett
Anlegg for hørselshemmede: Nei
Kollektivtilbud: 12 minutter gange fra Olav Kyrres gate / sentrum
Sykkelparkering: Bysykkelparkering utenfor Nykirken

UNIVERSITETSAULAEN
Nettside
I 2015 åpnet den nye universitetsaulaen i Bergen – den nye storstuen for Universitetet i Bergen og for hele Vestlandet. Universitetsaulaen ligger i den nyoppussede sørfløyen av Naturhistorisk museum, og har rundt 350 sitteplasser. Her markeres de store begivenhetene i universitetssamfunnet, samtidig som omverdenen inviteres til å arrangere debatter, kulturarrangementer og konferanser. 
Bevertning: I museumskaféen Christie kan du kjøpe varm og kald drikke, og en rekke lettere måltid
Aldersgrense: Fri
Rullestol: Tilrettelagt 
Handicaptoalett: Ja 
Anlegg for hørselshemmede: Nei
Kollektivtilbud: Gangavstand fra sentrum
Sykkelparkering: Ja