Praktisk info

Fullt program for Borealis 2022 slippes veldig snart…. hold pusten!

Velkommen til Borealis 2022!

Her vil du finne praktisk informasjon om billetter og alle våre arenaer, i tillegg til tilgjengelighet, aldersgrense og hotellavtale – alt mens du venter på fantastiske Borealis-opplevelser.
Vi oppdaterer informasjonen fortløpende som vi slipper programmet, så følg gjerne med her.
Vi ønsker at du skal få det beste ut av Borealis, og ta gjerne kontakt om det er informasjon du savner!
Les også gjerne om våre verdier som organsisasjon her!

Billetter kan kjøpes her på vår nettside eller på TicketCo.no, og i døren ved ledig kapasitet.

Det er begrenset kapasitet på flere av våre arrangementer, og vi anmoder alle om å skaffe seg billetter på forhånd. Ved ledig kapasitet selges det billetter i døren. I år aksepterer vi Vipps ved billettsalg på arenaen, mens du kan betale med kort og Vipps ved forhåndskjøp.

BILLETTYPER:
I år tilbyr vi Borealis Pass og Borealis Klippekort i tillegg til enkeltbilletter.
Ved kjøp av Borealis Pass får du en tilsendt en promokode som gir deg tilgang til samtlige arrangement til kun kr. 50,-. Dette passer perfekt til deg som vil nyte festivalopplevelsen til fulle!
Borealis Klippekort er et godt alternativ for deg som vil gå på flere arrangement, ta med en venn eller gi bort en gave.
Enkeltbilletter er supert for alle og fås kjøpt til alle våre arrangement.

Alle våre billetter kommer i 3 priskategorier:
Ordinær: Vår ordinære billett – stadig til en god pris for mye innhold.
Honnør/BT-fordel/Bergen Kunsthall/nyMusikk
: Fordel- og medlemskort vises frem i døren sammen med billett. Honnør gjelder for deg over 67 år.
Student/ungdom/barn/BLC: Studenter eller barn og ungdom 4-20 år. Medlemmer av Borealis Listening Club (BLC) får også denne rimeligste prisen. Studentbevis vises frem i døren sammen med billett.
Barn fra 0–4 år: Gratis på alle Borealis-arrangement, med unntak av eventuelle arrangement rettet spesifikt mot denne målgruppen.

Har du Aktivitetskortet til Bergen kommune kommer du + 1 inn gratis på våre arrangementer. Bemerk at det er aldersgrense på noen arenaer. Send en e-post til billett@borealisfestival.no med ønsket arrangement, så får du billetter tilsendt på forhånd. Husk å ta med Aktivitetskortet for fremvisning på arrangementet.

Ledsagerbevis kan benyttes og gir fri adgang til ledsager. Etter kjøp av billett sender du en e-post til billett@borealisfestival.no med kopi av billetten, og du får tilsendt en ekstra billett til ledsager. Ledsagerbevis vises frem i døren sammen med billett.
Mer informasjon om frem­kommelighet på våre arenaer følger også under i eget avsnitt.

Borealis er med i boken Lysløypa og tilbyr 2 billetter for prisen av 1 for innehavere av boken. Etter kjøp av en billett sender du e-post til billett@borealisfestival.no med kopi av billetten, og du får tilsendt en ekstra billett. Boken vises frem i døren sammen med begge billetter.  

Dørene åpner 30 min. før annonsert konsert- eller arrangementsstart. Kom gjerne i god tid så du slipper kø.

Ved eventuell avlysning vil alle billettkjøpere bli kontaktet på e-post eller telefon, som oppgitt ved kjøp av billetten.
Billetter refunderes kun ved avlysning.

Vi er behjelpelige med adgang alle steder, men det er dessverre ikke alle våre arenaer som er universelt utformet eller tilrettelagt for folk med funksjonsvariasjoner.
I avsnittet Arenaer under her finner du spesifikk info om den enkelte arenaen. Denne listen oppdateres fortløpende som nye arrangement og arenaer blir offentliggjort.

Vi ønsker å legge til rette for alle, så ta gjerne kontakt på billett@borealisfestival.no så vi kan planlegge eventuell assistanse.

Alle våre arenaer har kjønnsnøytrale toalettfasiliteter.

Ledsagerbevis kan benyttes og gir fri adgang til ledsager. Etter kjøp av billett sender du en e-post til billett@borealisfestival.no med kopi av billetten, og du får tilsendt en ekstra billett til ledsager. Ledsagerbevis vises frem i døren sammen med billett.

Borealis gjennomfører alle offentlige arrangementer i henhold til gjeldende smittevernsregler og eventuelle restriksjoner gitt av helsemyndighetene og regjeringen.

Vi ber deg som publikummer om å vise hensyn og solidaritet med dine medmennesker på konsert og respekter andres ønske om avstand. Vask hendene, vær snill og grei, men hold deg hjemme og test deg om du er syk eller har symptomer.

Det er utplassert hånddesinfeksjonsmiddel på våre arenaer.

Det er nok plass på alle våre arenaer til at ønsker om avstand kan holdes.

Vi bruker mange forskjellige arenaer for våre arrangementer, og noen av disse har aldersgrense. Dette er da arenaer hvor det selges alkohol i baren. Det går helt fint for mindreårige å gå på Borealis-konserter, så lenge de er i følge med en voksen, som fyller ut Vergeskjema.

Aldergrenser for den enkelte arenaen er spesifisert i avsnittet Arenaer under.
Verge må løse egen billett.

Borealis bruker De Bergenske som vårt festivalhotell, og de kan også tilby spesialpriser til våre besøkende gjester.
Bestilling via epost: booking@debergenske.no eller tlf: 55 21 25 50. Oppgi kode Borealisfestivalen ved bestilling.
Borealis spesialpris: 760,- enkeltrom / 960,- dobbeltrom. 

Borealis har ikke én bestemt plass der festivalen arrangeres, men er tilstede på mange ulike arenaer i Bergen.
Under her finner du mer spesifikk info om hver enkel arena, og vi oppdaterer listen fortløpende som vi offentliggjør programmet.

Alle arenaer skal være godt merket fra gateplan så du kan finne frem. Noen steder har bevertning, slik at man kan få seg noe å drikke og spise før og etter vårt arrangement. Vi er behjelpelige med adgang alle steder, men det er dessverre ikke alle steder som er like godt tilrettelagt for rullestol og ulike funksjonsvariasjoner. Alle våre arenaer har kjønnsnøytrale toalettfasiliteter.

Ta gjerne kontakt på forhånd på billett@borealisfestival.no om du har behov for assistanse eller mer info enn det du finner her, så finner vi en god løsning. Om det er informasjon du savner, så gi oss gjerne beskjed så vi kan forbedre oss.

BERGEN ARKITEKTHØGSKOLE (Sjøgaten 59-61a)
Nettside
Bergen Arkitekthøgskole er lokalisert i Sandviken, og har transformert en tidligere industrieiendom med en kornsilo og dypvannskai til studioer og verksteder for arkitektskolen. Arrangementet Resonant Silence finner sted i kjelleren i dette fantastiske bygget.
Ta på varme klær, lue og hansker, da det kan bli kaldt i mars!
Bevertning: Egen servering til publikum på arrangement
Aldersgrense: Fri
Rullestol: Tilrettelagt
Handicaptoalett: Ja
Anlegg for hørselshemmede: Nei
Kollektivtilbud: Ja. Busstopp ‘Sandvikstorget’ rett i nærheten
Sykkelparkering: Ja. Bysykkelstopp rett i nærheten

BERGEN DOMKIRKE (Domkirkeplassen 1)
Nettside
Bergen Domkirke har stått, falt og blitt gjenreist i snart 900 år, og er i dag hele bispedømmets og biskopens hovedkirke. Den startet sin tilværelse viet til Olav den Hellige rundt år 1150. Siden har den brent fem ganger, og til overmål blitt truffet av en kanonkule i 1665. Kanonkulen står fremdeles i kirketårnet som et minne fra et slag på Vågen. I dag huser kirken både Bergen Domkor og Bergen domkirkes Jentekor, samt et 61 stemmers orgel. 
Bevertning: Nei
Aldersgrense: Fri
Rullestol: Tilrettelagt
Handicaptoalett: Ja
Anlegg for hørselshemmede: Ja
Kollektivtilbud: Ja. Gåavstand fra busstopp på Bryggen eller busstopp og bybanestopp i Bergen sentrum
Sykkelparkering: Bysykkelstopp rett ved

BERGEN KJØTT (Skutevikstorget 1)
Nettside
Bergen Kjøtt er et kulturhus, produksjonshus og kreativ arbeidsplass. Det over 2000 kvadratmeter store huset i Skuteviken var opprinnelig en kjøttfabrikk til den ble lagt ned for 20 år siden. I 2010 ble huset etablert som en alternativ arena for profesjonelle kunstnere og musikere i Bergen, og huser nå rundt 100 profesjonelle artister og musikere som jobber i en rekke sjangre og uttrykk. 
Bevertning: Ja
Rullestol: Vertskap i døren følger deg til inngang på siden av bygget med tilgang til heis.
Handicaptoalett: Ja, i 1. etg.
Anlegg for hørselshemmede: Nei
Kollektivtilbud: Ja. Busstopp rett utenfor
Sykkelparkering: Ja

BERGEN KUNSTHALL & LANDMARK (Rasmus Meyers Allé 5)
Nettside
Bygningen som rommer både Bergen Kunsthall, Landmark og bokbutikk, er tegnet av arkitekten Ole Landmark på 1930-tallet. Bergen Kunsthall er et senter for samtidskunst som presenterer utstillinger og arrangementer av internasjonale kunstnere. Landmark er Bergen Kunsthalls egen café, bar, prosjektrom, konsertscene og nattklubb, og er et populært sted for kaffemøter og matpauser, med en stadig skiftende lunsjmeny som bruker det beste fra lokale produsenter.
Bevertning: Landmark har rikt utvalg i mat og drikke, og er åpen før, under og etter arrangement
Rullestol: På dagtid er det tilkomst fra kortsiden av bygget, ring på ringeklokken, så kommer noen og åpner. Under kveldsarrangementene på Landmark står det dørvakter utenfor inngangsdøren som står klare til å hjelpe rullestolbrukere inn glassdøren til høyre for hovedinngangen.
Handicaptoalett: Ja
Anlegg for hørselshemmede: Nei
Kollektivtilbud: Ja. Gåavstand fra Bergen busstasjon, eller bybanestopp og busstopp i Bergen sentrum
Sykkelparkering: Ja

BERGEN OFFENTLIGE BIBLIOTEK (Strømgaten 6)
Nettside
Vårt vakre offentlige bibliotek ligger sentralt plassert mellom togstasjonen og Bergen Storsenter. Dette er et populært samlingssted for byens befolkning med stor arrangementsaktivitet året rundt.
Bevertning: Amalies Hage – Biblioteket har egen café og bar som serverer lunsjretter, kaffe og et godt utvalg i juice. Caféen har til tider stengt ifm. nedstengningen, så sjekk nettsiden for siste oppdatering. 
Rullestol: Tilrettelagt (heis i cafeen)
Handicaptoalett: Ja
Anlegg for hørselshemmede: Nei
Kollektivtilbud: Ja. Bergen busstasjon og bybanenstoppet Nonneseter rett utenfor
Sykkelparkering: Ja

CHRISTINEGAARD HOVEDGAARD (Formannsvei 3)
Nettside
Christinegaard Hovedgaard ligger som en nostalgisk perle på toppen av Sandviken i Bergen, med nydelig utsikt over fjorden. Trolig var bygningen opprinnelig en lystgård, oppført omkring 1763 og bygget om i 1830-årene. Nå brukes bygningen og hagen som selskapslokale, kafé og kulturarena. 
Bevertning:
Aldersgrense: Fri
Rullestol:
Handicaptoalett:
Anlegg for hørselshemmede:
Kollektivtilbud: Ja. Prahls vei rett utenfor. 
Sykkelparkering: Ja. Bysykkelstopp i nabogaten. 

KULTURHUSET I BERGEN (Vaskerelven 8)
Nettside
Det splitter nye Kulturhuset i Bergen åpnet dørene i 2021, og har siden da invitert til et omfattende og variert program, som byr på alt fra konserter med internasjonale og nasjonale artister, til kunstutstillinger, klubbarrangementer, danseforestillinger og workshops. 
Bevertning: Kulturhusets egne restaurant byr på mye forskjellig, også god vegetar og vegansk mat – alt med et grønt og bærekraftig fokus
Aldersgrense: 18 år
Rullestol: Tilrettelagt
Handicaptoalett: Ja
Anlegg for hørselshemmede: Nei
Kollektivtilbud: Ja. Midt i sentrum
Sykkelparkering: Bysykkelstopp 

NORDNES SJØBAD (Nordnesparken 30)
Nettside
Det historiske Nordnes Sjøbad ligger i Nordnesparken ikke langt unna Akvariet, og er et utendørs oppvarmet 25-meters saltvannsbasseng som holder deilige 30 grader, og hvor du også kan ta en frisk dukkert i sjøen, hele året rundt, go med en iøyenfallende utsikt!  De har også barnebasseng og varm badstue.
Bevertning: Enkel mat-servering, og kald og varm drikke
Aldersgrense: Fri
Rullestol: Sjøbadet har rullestolheis. Med rullestol er det lettest å komme til med bil, da sjøbadet ligger i en veldig bratt bakke. Ring Nordnes Sjøbad på tlf: 46904965 (kun i bruk i åpningstiden), om du ønsker hjelp til heisen. Det finnes ikke noe spesialtilpasset garderobe eller anlegg for bading.
Handicaptoalett: Ja
Anlegg for hørselshemmede: Nei
Kollektivtilbud: Buss nr. 11 kan tas til Sjøfarendes Aldershjem ligger ett minutt unna. Ellers fin gåtur ut til Nordnes-tuppen
Sykkelparkering: Bysykkelstopp rett ved

NYKIRKEN (Strandgaten 197 B)
Nettside
Under Nykirkens gulv ligger fremdeles ruinene av den gamle erkebispegården fra slutten av 1200-tallet. På disse ruinene ble kirken bygget i 1621, og har siden det vært berørt av både branner og eksplosjoner. Spesielt kirkens spir har vært gjenreist mange ganger, men det hvite og grønne spiret har nå fått stå i fred siden siste gjenreisning i 1955.
Bevertning: Nei
Aldersgrense: Fri
Rullestol: Tilrettelagt. Inngang på siden av kirken
Handicaptoalett: Ja
Anlegg for hørselshemmede: Nei
Kollektivtilbud: Ja. Busstopp ‘Holbergsalmenningen’ rett i nærheten
Sykkelparkering: Ja. Bysykkelstopp rett utenfor

SLETTEBAKKEN KIRKE (Vilhelm Bjerknes vei 31)
Nettside

Slettebakken kirke ble bygget i perioden 1968-1970 og er tegnet av arkitekt Tore Sveram. Kirken har en vifteform som sett fra noen vinkler gir assosiasjoner til en båt med høy mast mot himmelen. Arkitekten tegnet i sin tid en moderne kirke, i betong og med kobber-tak, som først fikk mye skepsis fra Bergen kommune, men menighetsrådet var begeistret for den nye stilen, særlig fordi de ønsket en kirke som ga rom for aktiviteter for barn og unge. 
Bevertning: Kaffe, te & kald drikke
Aldersgrense: Fri
Rullestol: Tilrettelagt
Handicaptoalett: Ja
Anlegg for hørselshemmede: Ja. Teleslynge
Kollektivtilbud: Ja. Busstopp ‘Sletten’ rett utenfor. Bybanestopp ‘Sletten senter’ kort spasertur unna
Sykkelparkering: Ja

UNIVERSITETSAULAEN
Nettside
I 2015 åpnet den nye universitetsaulaen i Bergen – den nye storstuen for Universitetet i Bergen og for hele Vestlandet. Universitetsaulaen ligger i den nyoppussede sørfløyen av Naturhistorisk museum, og har rundt 350 sitteplasser. Her markeres de store begivenhetene i universitetssamfunnet, samtidig som omverdenen inviteres til å arrangere debatter, kulturarrangementer og konferanser. 
Bevertning: I museumskaféen Christie kan du kjøpe varm og kald drikke, og en rekke lettere måltid
Aldersgrense: Fri
Rullestol: Tilrettelagt 
Handicaptoalett: Ja 
Anlegg for hørselshemmede: Nei
Kollektivtilbud: Gangavstand fra sentrum
Sykkelparkering: Ja