Frivillige

Frivilligregistreringen for 2023 er åpen!

Som frivillig får du bli kjent med festivalen fra innsiden, møte nye spennende mennesker, få store og små konsertopplevelser, samt arbeidsattest! År etter år får vi tilbakemelding fra gjester og artister at vi har så vennlige og hjelpsomme frivillige, og vi håper dere blir med i år også, for å skape Borealis – en festival for eksperimentell musikk.

Spørsmål? Ikke nøl med å ta kontakt med vår frivilligkoordinator Émilie Fanor-Fontaine: frivillig@borealisfestival.no

Venueansvarlig

Billletter, informasjon, vertskap

Er du en organisert person? Som Venueansvarlig er du det første ansiktet publikum møter når de kommer til konsertarenaen. Din jobb er å få folk til å føle seg trygge og velkomne. Du vil vite hvor de må gå og hva som skjer på hvilket tidspunkt. Du vil selge og sjekke billetter ved døren på ulike arenaer, samt jobbe på festivalkontoret hvor gjester og artister kommer for å hente akkrediteringen sin. Denne rollen krever at du setter deg inn i festivalprogrammet og arenaen på forhånd, slik at du har informasjon om hva som skal skje, og også praktisk info som hvor toalettene og nødutgangene er. Du er på jobb der det skjer, og får ofte se og høre mye, alltid klar med en hjelpende hånd der det trengs.

Festivalkjøkken

Liker du å lage mat? Vil du være med på å sørge for at alle Borealis sine artister, delegater, frivillige og ansatte kan få påfyll av både mat og kjærlighet? Da bør du melde deg som del av Festivalkjøkkenet til Borealis. Du vil bli guidet av våre fantastiske kokker fra Hallaisen, som legger hjerte, sjel og arbeid ned i å skape et Festivalkjøkken som får alle sunne, glade og mette gjennom intense festivaldager. Tiden vil være fordelt mellom kjøkkenet, med forberedelse av måltider og utsending av mat til ulike arenaer. Kjøkkenet vårt er kjent for å lage supergod, sunn vegetarmat, og kanskje du får med deg noen gode oppskrifter hjem?

Bakemester

Fortell oss om dine 3 favorittkaker i påmeldingskjemaet

Vil du være vår gledesspreder og fylle magen til artister, delegater, frivillige og ansatte med deilige søtsaker? Bli med på kaketeamet og bak ferske og deilige godbiter hver dag under festivalen. Denne stillingen er sannsynligvis den mest verdsatte.

Promo og distribusjon

Plakat- og programbokutdeling (oppstart så fort som mulig)

Spre ordet! Liker du å gå turer og være ute i all slags vær? Kjøre rundt i nabolag med flyers og plakater overalt hvor folk går? Vi trenger distribusjonsfrivillige til å henge opp plakater og levere flyers og programbøker rundt omkring i Bergen. Å synliggjøre festivalen i bybildet blir din hovedoppgave, og er en vesentlig del av festivalens markedsføring. Jobben starter i januar, noe som betyr at du har stort sett fri under festivalen og kan nyte konsertene!

Sosiale medier (før og under festivalen) 

Fortell venner, kolleger og medstudenter om konserter på sosiale medier! Denne lille gjengen vil få jobbe tett med kommunikasjonsteamet i Borealis for å spre nyhetene om festivalen og dens arrangementer på sosiale medier, hovedsakelig Facebook og Instagram. Interessert i å jobbe med kommunikasjon? Bli på dette!

Video (før og under festivalen) 

Liker du å ta bilder eller vet du hvordan du bruker et videokamera? Bli videoassistent og få erfaring med å dokumentere konserter. Du vil jobbe tett med Borealis’ videograf. Vi ser også etter folk som er interessert i å fange våre frivillige på kamera. Du vil hjelpe til med å redigere videoer som viser det fantastiske arbeidet som gjøres bak kulissene og være ansvarlig for å legge ut bilder og morsomt materiale under festivalen på frivillig gruppen. 

Omsorgsagent

Før og under festivalen

Et skift som omsorgsagent kan innebære alt mellom himmel og jord! Det er alltid ting som dukker opp under en festival som må fikses. Du vil være den som hjelper til der det er behov på tvers av arbeidsområder, og kan lett bli dagens helt! Det er du som hjelper festivalen i møte med det uforutsette. Jobben gir deg muligheten til å få innsikt i et bredt spekter av arbeidsoppgaver som er nødvendige for å gjennomføre en festival.  Det er en fordel å kjenne byen godt, eller mestre kunsten å lese kart på telefonen. Gruppen med omsorgagenter er også de som støtter de andre frivillige under festivalen og sørger for at de har det fint på jobb. Du vil få ansvar for frivilligregistrering på kontoret, og levere ut akkreditering, merch, samt vedlikeholde et hyggelig og ryddig oppholdsrom der frivillige kan ta en pause. Denne gruppen er for de som elsker å bli kjent med nye mennesker og er flink til å ta være på andre.  

Omsorgagentene vil hjelpe frivilligkoordinator med å håndtere utfordringer som: 

 • Forbredelse av distribusjonsmateriale
 • Forbrede frivilligarrangement (Borealis Listening Club, frivilligmøter, frivilligfest m.m)  
 • Forbrede akkreditering til frivillige 
 • Gi ut info/utstyr /mat /kaffe til frivillige under festivalen 
 • Vedlikeholde frivilligområdet 
 • Dekke «diverse» kortvarige riggebehov 

Artistvert 

Er du en veldig sosial person og ønsker å bidra til å ta vare på artistene våre? Som artistvert, blir du deres hovedkontakt og skal sikre at de har alt de trenger når de trenger det, vise dem vei rundt i Bergen og sørge for at de er tilstede i tide til lydprøver, arrangementer og konserter. I denne stillingen er det viktig å kunne løse problemer, og å ha kontroll over tidsplanen til artistene i tillegg til å være positiv og imøtekommende. 

Praktisk produksjon

Før, under og etter festivalen

Denne gruppen er de som fysisk bygger festivalen. Vi trenger deg til å hjelpe oss å bygge opp festivalens struktur — scener og rom må endres for forskjellige artister og konserter, instrumenter må bæres, og lyd og lys må være på plass for at arrangementene skal kunne gjennomføres. Denne jobben kan innebære tunge løft, og sene kvelder – men alltid i godt selskap og som del av et team. Du vil få et godt innblikk i arbeidet som legges ned før og etter en konsert, og hvordan man produserer kulturarrangementer. I tillegg vil du involveres i å planlegge og tenke på hvordan en arena skal se ut for at publikum skal få en best mulig opplevelse, og møte spennende artister med kunstneriske visjoner som du skal sette ut i livet. 

Sjåfør

Har du førerkort klasse B, vet hvordan man kommer seg rundt i Bergen med bil og liker å slå av en prat med nye mennesker? Hjelp transportseksjonen å sørge for at artister og gjester kommer seg dit de trenger å være, samt bistå festivalteamet når det trengs med ulike leveranser til og fra festivalens forskjellige arenaer. Som sjåfør er det en forutsetning at du kan hjelpe med noe løft av bagasje og festivalutstyr som skal inn og ut av bilen. Er du glad i mennesker og/eller biler – meld deg på! 

 • At du jobber 18-24 timer før, under eller etter festivalen.
 • At du gir oss beskjed om du blir syk eller av andre grunner ikke kan møte opp til avtalt tid.
 • At du deltar på møter/opplæring i forkant.
 • At du er vennlig og inkluderende overfor vårt publikum og dine kollegaer. Vi har nulltoleranse for rasisme, sexisme, homofobi eller eller annen form for diskriminering.
 • At du holder deg edru og at du aldri drikker alkohol på vakt eller mens du har Borealis t-skjorte på deg. 

Her kan du finne alle frivillig-håndbøker. Du kan også scanne denne QR-koden:

 • Gratis inngang på konserter hvor det er plass (vi reserverer et antall billetter til frivillige på hver konsert).
 • Opplæring og klare arbeidsinstrukser.
 • Borealis T-skjorte og merch.
 • Mat hver dag du jobber (5 timer eller mer).
 • Arbeidsattest.
 • Invitasjon til sosiale arrangementer.

Når du har registrert deg som frivillig vil du få tildelt vakter via systemet vårt Crescat. All informasjon om når du skal jobbe og hvor, hvem som er din overordnede m.m. vil ligge på «din side» i dette systemet. Denne informasjonen sendes ut på e-post av frivilligkoordinator Émilie Fanor-Fontaine.

Under festivalen vil frivilligkoordinator eller frivilligassisten være tilgjengelig på:
Borealis sin frivillighub på Bergen Internasjonale Kultursenter | Kong Oscarsgt. 15

Du kan hente din t-skjorte, festivalbånd, frivilligbevis og merch:

Borealis sitt kontor | Strandgaten 207
9. mars, 11.00–15.00
10. mars, 08.00–12.00
11. mars, 14.00–18.00
Borealis sin frivillighub på Bergen Internasjonale Kultursenter (BIKS) | Kong Oscarsgt. 15
13.–19. mars | 09.00–21.00