Frivillige

Frivilligregistreringen til Borealis 2021 er åpen!

Borealis 2021 er på vei! Vi var den siste festivalen i Norge som ble avviklet før lockdown i 2020, og siden det har vi alle hatt et annerledes år. Situasjonen har påvirket oss til å tenke nytt, lokalt og bærekraftig, og vi planlegger en festival som kan skje selv under strenge smittevernstiltak, med en digital og fysisk, innendørs og utendørs tilstedeværelse. De frivillige utgjør en viktig del av det vi kjenner som Borealis-stemningen, og vi er glad for å kunne invitere dere med i år også!

Som frivillig får du bli kjent med festivalen fra innsiden, møte nye spennende mennesker, ha store og små konsertopplevelser, samt arbeidsattest! Borealis tar smittevern alvorlig, og vil tilrettelegge for at det skal være trygt å komme på jobb. År etter år får vi tilbakemelding fra gjester og artister at vi har så vennlige og hjelpsomme frivillige, og vi håper dere blir med i år også, til å skape Borealis – en festival for eksperimentell musikk, i en helt spesiell tid.

Spørsmål, bekymringer eller tanker? Ikke nøl med å ta kontakt: frivillig@borealisfestival.no

Billett og info

Er du organisert og liker å snakke med nye mennesker? Som del av billett- og informasjonsteamet vil du ha ansvar for salg og sjekk av billetter i døren på ulike arenaer og informasjon og akkreditering på vårt Festivalkontor. Du er ofte festivalpublikummets første møte med Borealis, så til denne jobben ser vi etter vennlige og ansvarlige folk, som klarer å holde orden på en travel situasjon som for eksempel en billettkø kan være. Billett og informasjonsgruppen må gjøre seg godt kjent med festivalen og festivalprogrammet, for å kunne svare på spørsmål fra publikum om billetter, smittevern, konserter og arenaer, eller sende dem videre til riktig person i festivalen.

Festivalkjøkken

Liker du å lage mat? Vil du være med på å sørge for at alle Borealis sine artister, delegater, frivillige og ansatte kan få påfyll av både mat og kjærlighet? Da bør du melde deg som del av Festivalkjøkkenet til Borealis. Du vil bli guidet av våre fantastiske kokker, som legger hjerte, sjel og arbeid ned i å skape et Festivalkjøkken som får alle sunne, glade og mette gjennom intense festivaldager. Tiden vil være fordelt mellom kjøkkenet, med forberedelse av måltider og utsending av mat til ulike arenaer, og oppgaver som er knyttet opp til trygg og hyggelig servering i henhold til smittevern. Kjøkkenet vårt er kjent for å lage supergod, sunn vegetarmat, og kanskje du får med deg noen gode oppskrifter hjem?

Festivalvert

Er du sosial og glad i å jobbe med mennesker? Som festivalvert er du det første ansiktet publikum møter når de kommer til konsertarenaen. Jobben din er å få folk til å føle seg trygg og velkommen; du vet hvor de er på vei, og hva som vil skje til hvilket tidspunkt. Vi ønsker at festivalvertene setter seg inn i festivalprogrammet og arenaen på forhånd, så du vet litt om konserten som skal skje, men også hvor toaletter og nødutgangen er. Du er på jobb der det skjer, og får ofte sett og hørt mye, alltid klar med en hjelpende hånd der det trengs. I år vil festivalvertene få instrukser i gjeldende smittevernsregler, og vil kunne få oppgaver knyttet til å hjelpe publikum, artister og andre som er på jobb i å overholde disse.

Promo og distribusjon (FULL!)

Spre ordet! Liker du å gå tur og være ute i all slags vær? Kjøre rundt i bydelene med flyers og plakater alle steder hvor folk ferdes? Tipse vennene dine om konserter på sosiale medier? Vi trenger distribusjonsfrivillige til å henge opp plakater og levere flyers rundt i Bergen by og omegn. Det å gjøre festivalen synlig i bybildet blir din hovedoppgave, og er en essensiell del av festivalens markedsføring. Jobben begynner allerede i januar, som betyr at du vil ha fri når festivalen starter.

Runner

Er du klar for nye eventyr? Et skift som runner kan innebære alt mellom himmel og jord! (Eventuelt ikke mye i det hele tatt..) Det er alltid ting som dukker opp under en festival som må fikses. Du vil være den som hjelper til der det er behov på tvers av arbeidsområder. Runneren kan lett bli dagens helt! Det er dere som skal hjelpe oss med å møte det uforutsette. Jobben gir deg muligheten til å få innsikt i et bredt spekter av arbeidsoppgaver som er nødvendige for å gjennomføre en festival.  Det er en fordel å kjenne byen godt, eller mestre kunsten å lese kart på telefonen.

Rigger

(før, under og etter festivalen)

Riggerne bygger festivalen. Vi trenger deg til å hjelpe oss å bygge opp festivalens struktur. Scener og rom må endres for forskjellige artister og konserter, instrumenter må bæres, og lyd og lys må være på plass for at arrangementene skal kunne gjennomføres. Denne jobben kan innebære en del tunge løft, og sene kvelder – men alltid i godt selskap og som del av et team. Du vil få et godt innblikk i arbeidet som legges ned før og etter en konsert, og hvordan man produserer kulturarrangementer. I tillegg vil du involveres i å planlegge og tenke på hvordan en arena skal se ut for at publikum skal få en best mulig opplevelse, og møte spennende artister med kunstneriske visjoner som du skal sette ut i livet.

Sjåfør

Har du førerkort klasse B, vet hvordan man kommer seg rundt i Bergen med bil og liker å slå av en prat med nye mennesker? Hjelp transportseksjonen å sørge for at artister og gjester kommer seg dit de trenger å være, samt bistå festivalteamet når det trengs med ulike leveranser til og fra festivalens forskjellige arenaer. Som sjåfør er det en forutsetning at du kan hjelpe med noe løft av bagasje og festivalutstyr som skal inn og ut av bilen. Er du glad i mennesker og/eller biler – meld deg på! 

Skiftleder (FULL!)

Er du god til å kommunisere, og ønsker å ta på deg ekstra ansvar under festivalen? Da kan dette være den rette jobben for deg! Vi trenger folk som kan følge opp frivilliggruppen under større produksjoner. Som skiftleder vil du være mellomledd mellom produsenten og de frivillige på arenaen, sørge for at de frivillige vet hva de skal, og at jobben blir en positiv opplevelse for alle involverte. Gjennom Borealis 2021 vil du ha ekstra ansvar for at publikum på din arena følger gjeldende smittevernstiltak og du må være komfortabel med å be folk høflig om å vente på tur eller holde avstand.

 • At du jobber 18-24 timer før, under eller etter festivalen.
 • At du gir oss beskjed om du må i karantene, blir syk eller av andre grunner ikke kan møte opp til avtalt tid.
 • At du deltar på møter/opplæring i forkant.
 • At du oppfører deg vennlig, profesjonelt og inkluderende ovenfor vårt publikum og dine kollegaer. Vi tolererer ikke rasisme, sexisme, homofobi eller funksjonsdiskriminering!
 • Vi ber deg om å bruke Borealis T-skjorte på jobb så publikum vet hvem de kan spørre.
 • Vi forventer at du holder deg edru under skiftene dine.
 • Ekslusiv tilgang til åpne prøver, sammen med ansatte og artister.
 • Gratis inngang på konserter hvor det er plass (vi reserverer et antall billetter til frivillige på hver konsert).
 • Opplæring og klare arbeidsinstrukser.
 • Borealis T-skjorte og merch.
 • Sandwich hver dag du jobber.
 • Arbeidsattest.
 • Invitasjon til avslutningsfest og facebookgruppe for frivillige.