Praktisk info

Velkommen til Borealis 2021!

Her vil du finne praktisk informasjon om billetter, fremkommelighet og våre arenaer, mens du venter på fantastiske Borealis-opplevelser. Vi ønsker at du skal få det beste ut av årets Borealis, selv om det blir annerledes enn før. 

I år har du mulighet for å ta del i Borealis både i konsertsalen eller via skjermen – flere av våre arrangement har en live og en digital del, og vi håper at du finner en form som passer deg.

Vi følger nøye med på oppdateringer om Covid-19 og følger alle offentlige råd og restriksjoner. Vi ber publikum om å gjøre det samme. Vi vet at det kan komme forandringer på kort varsel, og at det kan komme både nasjonale og lokale forbud og anbefalinger. Vi vil holde deg informert via vår Facebook side og på e-post direkte til billettkjøpere.

Billetter kan kjøpes her på vår nettside eller på TicketCo.no, og i døren ved ledig kapasitet. I år ønsker vi at alle kjøper billetter på forhånd, men om det er ledig kapasitet vil det også være salg på den enkelte arenaer. I år aksepterer vi Vipps ved billettsalg på arenaen.

Det er begrenset kapasitet på alle arrangementer, og vi anmoder alle om å kjøpe på forhånd. Det selges kun enkeltbilletter i år. Festival- og dagspass utgår grunnet smittevernsrestriksjoner.

Vi ber om at alle som kjøper billett oppgir navn og kontaktinfo på de som skal bruke billettene. Dette er for å ha kontroll på alle som har vært på våre arrangementer ved behov for smittesporing.

Det er per dags dato ikke anbefalt å samle mennesker på tvers av kommunegrensene. Alle Borealis sine arrangementer avvikles i Bergen kommune, og vi ber derfor om at de som bor utenfor kommunen ikke kjøper billett, men følger festivalen digitalt. Den digitale delen av festivalen er gratis og mer info finner du her.

Dørene åpner 30 min. før annonsert konsert- eller arrangementsstart. Kom i god tid så det ikke oppstår kø og hold god avstand.

Under Borealis 2021 er det flere arrangementer som kun har én flat pris, og dette er til arrangement med svært begrenset kapasitet, og vi har satt en pris for alle. 

Har du Aktivitetskortet til Bergen kommune kommer du + 1 inn gratis på alle arrangementer. Alle billetter i TicketCo har en billettype ‘Aktivitetskort’. Bestill din gratisbillett der, og ta med Aktivitetskortet for fremvisning på konserten.

Borealis aksepterer Ledsagerbevis. Sammen med kjøp av ordinær billett må det også velges 1 billett av billettypen ‘Ledsagerbevis’, som er en gratisbillett og det er da fri adgang for ledsager. Mer informasjon om frem­kommelighet på våre arenaer følger også under.

Borealis er med i boken Lysløypa og tilbyr 2 billetter for prisen av 1 for innehavere av boken. Send en e-post til billett@borealisfestival.no med ønsket konsert og tidspunkt, så ordner vi billetter ved ledig kapasitet. 

Ved eventuell avlysning vil alle billettkjøpere bli kontaktet på e-post eller telefon, som oppgitt ved kjøp av billetten.

I 2021 er mange av våre konserter også presentert online! Online-delen av festivalen er gratis og kan konsumeres her på vår hjemmeside via www.borealisfestival.no/online. Der finner du også oversikten over hvilke arrangementer som er online.

Du må melde deg på de arrangementene som innebærer publikumsdeltagelse. Dette gjelder: Abdu Ali’s as they lay, Marshall Trammell/Music Research Strategies – 11 Postures, og samtalene med Beyond the Score og Costume Envy. Informasjon og lenker vil bli tilsendt etter du har meldt deg på.

Har du spørsmål om online-festivalen eller problemer med å finne frem, ikke nøl med å ta kontakt med oss på: online@borealisfestival.no.

Vi er behjelpelige med adgang alle steder, men det er dessverre ikke alle steder som er tilrettelagt for folk med funksjonsvariasjoner. Flere av våre arenaer er universelt utformet, men det gjelder dessverre ikke alle. Vi ønsker å legge til rette for alle, så ta gjerne kontakt på billett@borealisfestival.no så vi kan planlegge eventuell assistanse. Se også mer info om den enkelte arenaen under.

Alle våre arenaer har kjønnsnøytrale toalettfasiliteter, og nesten alle er tilrettelagt for rullestolbrukere. Vennligst se listen over arenaer under.

Borealis aksepterer Ledsagerbevis. Se mer info under Billetter.

Borealis gjennomfører alle offentlige arrangementer i henhold til gjeldende smittevernsregler og restriksjoner gitt av helsemyndighetene og regjeringen. Det betyr at det kan komme forandringer på kort varsel.

Vi ber deg som publikummer om å vise hensyn og solidaritet med dine medmennesker på konsert og respekter andres ønske om avstand. Vask hendene, bruk munnbind, hold avstand, vær snill og grei, men hold deg hjemme og test deg om du er syk eller har symptomer.

Vi ber alle om å kjøpe billett på forhånd. I tillegg må du ved billettkjøp oppgi navn og kontaktinfo på de som skal bruke billettene. Dette er for å ha kontroll på alle som har vært på våre arrangementer ved behov for smittesporing.
Noen av våre arenaer har også andre tilbud enn våre arrangementer, vi ber deg benytte deres besøksregistrering om du benytter deg av tilbud som ikke er tilknyttet Borealis.

Det er utplassert hånddesinfeksjonsmiddel på våre arenaer. Bruk dem ofte.

Hold avstand. Våre Borealis-frivillige og team kan, om nødvendig, henstille om å oppløse tette grupper. Vi oppfordrer alle om å følge deres anvisninger. Det er nok plass på alle våre arenaer til at ønsker og anbefalinger om avstand kan holdes.

Noen arenaer har aldersgrenser da det selges alkohol i baren. Det går helt fint for mindreårige å gå på Borealis-konserter, så lenge de er i følge med en voksen, som fyller ut Vergeskjema. Verge må løse egen billett.

Borealis bruker De Bergenske som vårt festivalhotell, og de kan også tilby spesialpriser til våre besøkende gjester.
Bestilling via epost: booking@debergenske.no eller tlf: 55 21 25 50. Oppgi kode Borealisfestivalen ved bestilling.
Borealis spesialpris: 750,- enkeltrom / 950,- dobbeltrom. 

Borealis har ikke én bestemt plass der festivalen arrangeres, men er tilstede på mange ulike arenaer i Bergen. Alle arenaer skal være godt merket så du kan finne frem. Noen steder har bevertning, slik at man kan få seg noe å drikke før og etter arrangementet. Vi er behjelpelige med adgang alle steder, men det er dessverre ikke alle steder som er tilrettelagt for ulike funksjonsvariasjoner. Ta kontakt på forhånd på billett@borealisfestival.no om du har behov for assistanse. Våre arenaer har kjønnsnøytrale toalettfasiliteter, og nesten alle er tilrettelagt for rullestolbrukere.

AERIAL
Nettside

Aerial er et kunstner-drevet lokale med fokus på sosialt engasjerte kunstpraksiser. Aerial ble opprettet i februar 2020 av fire kunstnere: William Kudahl, Gentian Meikleham, Laurie Lax og Stacy Brafield og er for tiden drevet av Gentian Meikleham, Laurie Lax og Stacy Brafield. Sammen dreier deres interesser seg rundt omsorg, samtale, mat, pedagogikk, produksjon og publisering. Aerial inviterer deg til å stikke innom for en prat.

is an artist-run space with a focus on socially engaged art practices. Aerial was set up in February 2020 by four artists William Kudahl, Gentian Meikleham, Laurie Lax and Stacy Brafield and is currently run by Gentian Meikleham, Laurie Lax and Stacy Brafield. Together, their interests orbit around care, conversation, food, pedagogy, production and publishing. Aerial invites you to pop by to have a chat.
Bevertning: Te
Rullestol:
Tilrettelagt
Handicaptoalett:
Nei
Anlegg for hørselshemmede:
Nei
Kollektivtilbud: Ja. Busstopp i nærheten.
Sykkelparkering: Ja. Bysykkelstopp rett i nærheten.

BERGEN OFFENTLIGE BIBLIOTEK (Strømgaten 6)
Nettside

Vårt vakre offentlige bibliotek ligger sentralt plassert mellom togstasjonen og Bergen Storsenter. Dette er et populært samlingssted for byens befolkning med stor arrangementsaktivitet året rundt.
Bevertning: Amalies Hage – Biblioteket har egen café og bar som serverer lunsjretter, kaffe og et godt utvalg i juice. Caféen har til tider stengt ifm. nedstengningen, så sjekk nettsiden for siste oppdatering. 
Rullestol: Tilrettelagt (heis i cafeen)
Handicaptoalett: Ja
Anlegg for hørselshemmede: Nei
Kollektivtilbud: Ja. Bergen busstasjon og bybanenstoppet Nonneseter rett utenfor
Sykkelparkering: Ja

BERGEN INTERNASJONALE KULTURSENTER (Kong Oscars gate 15)
Nettside

Bergen Internasjonale Kultursenter ble startet i 1993 som et møtested for innvandrerorganisjasjoner i Hordaland. 26 år senere teller senteret 70 medlemsorganisasjoner, og er et viktig sted for inkludering og kulturutveksling i Bergen.
Her har Borealis i år sitt hovedkvarter med produksjonskontor og vår stab jobber herfra. Vi har et enkelt info-punkt i 1. etasje, hver dag mellom 10-20, hvor vi kan svare på spørsmål om program, smittevern, billetter og du kan kjøpe vår fine nett, t-skjorter, capser, vannflasker og slikt.
Bevertning: Nei
Rullestol:
 Begrenset tilgang. Trappeheis med innebygd sete opp til konsertsalen i 2. etg. Ikke mulighet for å feste rullestol.
Handikaptoalett: Ja, i 1. etg.
Anlegg for hørselshemmede: Nei
Kollektivtilbud:
Ja. Gåavstand fra busstopp på Bryggen eller busstopp og bybanestopp i Bergen sentrum
Sykkelparkering:
Begrenset

BERGEN KUNSTHALL & LANDMARK (Rasmus Meyers Allé 5)  Nettside
Bygningen som rommer både Bergen Kunsthall, Landmark og bokbutikk, er tegnet av arkitekten Ole Landmark på 1930-tallet. Bergen Kunsthall er et senter for samtidskunst som presenterer utstillinger og arrangementer av internasjonale kunstnere. Landmark er Bergen Kunsthalls egen café, bar, prosjektrom, konsertscene og nattklubb, og er et populært sted for kaffemøter og matpauser, med en stadig skiftende lunsjmeny som bruker det beste fra lokale produsenter.
Bevertning: Landmark har rikt utvalg i mat og drikke, og er åpen før, under og etter arrangement
Rullestol: På dagtid er det tilkomst fra kortsiden av bygget, ring på ringeklokken, så kommer noen og åpner. Under kveldsarrangementene på Landmark står det dørvakter utenfor inngangsdøren som står klare til å hjelpe rullestolbrukere inn glassdøren til høyre for hovedinngangen.
Handicaptoalett: Ja
Anlegg for hørselshemmede: Nei
Kollektivtilbud: Ja. Gåavstand fra Bergen busstasjon, eller bybanestopp og busstopp i Bergen sentrum
Sykkelparkering: Ja

BERGEN KJØTT (Skutevikstorget 1)
Nettside
Bergen Kjøtt er et kulturhus, produksjonshus og kreativ arbeidsplass. Det over 2000 kvadratmeter store huset i Skuteviken var opprinnelig en kjøttfabrikk til den ble lagt ned for 20 år siden. I 2010 ble huset etablert som en alternativ arena for profesjonelle kunstnere og musikere i Bergen, og huser nå rundt 100 profesjonelle artister og musikere som jobber i en rekke sjangre og uttrykk. 
Bevertning: Ja
Rullestol: Vertskap i døren følger deg til inngang på siden av bygget med tilgang til heis.
Handicaptoalett: Ja, i 1. etg.
Anlegg for hørselshemmede: Nei
Kollektivtilbud: Ja. Busstopp rett utenfor
Sykkelparkering: Ja

CINEMATEKET I BERGEN (Georgernes Verft 12)
Nettside

Cinemateket ligger i USF Verftet, og er en kino med fokus på det de kaller essensiell filmhistorie og filmkunst. Stiftelsen ble opprettet i november 1992 med formål å fremme interessen for og kunnskapen om audiovisuelle medier som kunst og underholdning i et film- og kulturhistorisk perspektiv. Visningene skjer i en 92-seters kinosal, og på søndagen skal vi varme oss etter isbadet mens vi ser Lizzie Bordens 80-talls klassiker Born in Flames.
Bevertning: Det er tillatt å ta med seg mat og drikke fra Kafé Kippers inn i kinosalen.
Rullestol: Tilrettelagt. 1 rullestolplass fremst i kinosalen
Handicaptoalett: Ja
Anlegg for hørselshemmede: Nei
Kollektivtilbud: Nei
Sykkelparkering: Ja. Bysykkelstopp rett utenfor

CORNERTEATERET (Kong Christian Fredriks plass 4) – Nettside
Cornerteateret er et produksjons – og visningshus for det frie scenekunstfeltet, og et kreativt scenehus for barn og unge. Huset rommer to blackbox-saler i første etasje, samt bar og en mindre scene i tilknytning til denne. Baren er åpen 1 time før og etter husets mange forestillinger.
Bevertning: Ja
Rullestol: 
Tilrettelagt
Handicaptoalett:
 Ja
Anlegg for hørselshemmede: 
Nei
Kollektivtilbud:
Ja. Gåavstand fra busstopp og bybanestopp på Florida
Sykkelparkering: Ja

GIMLE (Kong Oscars gate 18)
Nettside

De nydelige lokalene til Gimle kulturhus ligger plassert like ved siden av Korskirken, på Øvre Korskirkeallmenning. Huset har vært eid og drevet av Bergen Ungdomslag Ervingen siden 1903, som ved siden av sine faste aktiviteter som folkedans, kveding og spellemannslag, leier ut huset til kulturarrangementer og andre tilstelninger.
Bevertning: Servering av te og kaffe
Rullestol:
Tilrettelagt
Handicaptoalett: Ja, i 2. etg.
Anlegg for hørselshemmede: Nei
Kollektivtilbud: Ja. Gåavstand fra busstopp på Bryggen eller busstopp og bybanestopp i Bergen sentrum
Sykkelparkering: Ja

HAVROMMET
Nettside

Havrommet er en arena for kulturelle arrangementer og kunnskapspromoterende aktiviteter. Havrommet legger til rette for aktive møteplasser, samarbeidsprosjekter og sosiale aktiviteter i Bergen.
Bevertning: Mat og drikke
Rullestol:
Tilrettelagt
Handicaptoalett: Ja
Anlegg for hørselshemmede: Nei
Kollektivtilbud: Ja. Busstopp i nærheten.
Sykkelparkering: Ja. Bysykkelstopp rett i nærheten.

LYDGALLERIET (Strandgaten 195)
Nettside

Opprinnelig initiert av en gruppe musikere, lydkunstnere og kunsthistorikere for snart 15 år siden, er Lydgalleriet per dags dato Norges eneste galleri for lydkunst.
Bevertning: Nei
Rullestol: Tilrettelagt
Handicaptoalett: Ja
Anlegg for hørselshemmede: Nei
Kollektivtilbud: Ja. Busstopp rett utenfor
Sykkelparkering: Ja, men begrenset. Bysykkelstopp rett opp i gaten

NYKIRKEN (Strandgaten 197 B)
Nettside
Under Nykirkens gulv ligger fremdeles ruinene av den gamle erkebispegården fra slutten av 1200-tallet. På disse ruinene ble kirken bygget i 1621, og har siden det vært berørt av både branner og eksplosjoner. Spesielt kirkens spir har vært gjenreist mange ganger, men det hvite og grønne spiret har nå fått stå I fred siden siste gjenreisning i 1955.
Bevertning: Nei
Rullestol: mer info kommer
Handicaptoalett: mer info kommer
Anlegg for hørselshemmede: Nei
Kollektivtilbud: Ja. Busstopp rett utenfor
Sykkelparkering: Ja. Bysykkelstopp rett utenfor

PALMERA
Nettside

Palmera er drevet av utforsking og tilpassing til ulike utstillings-kunstneres behov, med vekt på utradisjonelle kunstneriske praksiser og opplevelsen av dem i sitt fulle utradisjonelle utrykk. Palmera satser på å kultivere eksperimentelle samarbeid og samtidig fokusere på mangfold blant samtids-kunstscenen.
Bevertning: Te
Rullestol:
Tilrettelagt
Handicaptoalett:
Nei
Anlegg for hørselshemmede:
Nei
Kollektivtilbud: Ja. Busstopp rett utenfor
Sykkelparkering: Ja. Bysykkelstopp rett utenfor

STORETVEIT KIRKE (Kirkevegen 27)
Nettside

Utflukt til Fana bydel! Ta bybanen til Fantoft, kryss bilveien over gangbroen, forbi Storetveitparken, i retning sentrum ligger steinkirken blant trær og rodedendron. Kirken er tegnet av arkitekten Ole Landmark, som også har tegnet Bergen Kunsthall.
Bevertning: Nei
Rullestol: Ikke tilrettelagt
Handicaptoalett: Nei
Anlegg for hørselshemmede: Nei
Kollektivtilbud: Ja. Busstopp ved hovedveien, deretter en spasertur på 10-15 min
Sykkelparkering: Ja

ÅSANE KULTURHUS (Åsane Senter 52)
Nettside

Kulturhuset i Åsane åpnet i 2020 og er lokalisert rett bak Åsane Senter, ved siden av gamle IKEA. Huset er på hele 4000 kvm og huser flere flotte kultursaler, Åsane videregående skole,  Åsane bibliotek, Arna og Åsane kulturkontor, ulike aktivitetslokaler og en kantine for byggets brukere.
Bevertning: Ja
Rullestol: Tilrettelagt
Handicaptoalett: Ja
Anlegg for hørselshemmede: Teleslynge, MobilConnect i kultursalen
Kollektivtilbud: Ja. Busstopp ved Åsane terminal, deretter en spasertur på 10 min
Sykkelparkering: Ja