Frivillige

Nå kan du melde deg som frivillig til Borealis 2020!

Fyll ut skjemaet! (norsk & engelsk)

Vi ser etter frivillige til å jobbe med blant annet billetter, rigging, artistansvar, runner, kontor, informasjonsarbeid, transport, catering, dekor og andre gøye arbeidsoppgaver. Som frivillig får du blant annet innsikt i hvordan en festival fungerer fra innsiden, møte mange nye spennende mennesker, fantastiske konsertopplevelser og ikke minst verdifull attestert arbeidserfaring.

Har du spørsmål om det å være frivillig på Borealis 2020, kan du kontakte frivilligansvarlig Martine Lødding på frivillig@borealisfestival.no.

Følg oss også på Facebook , Instagram eller registrer deg for å motta våre månedlige nyhetsbrev!

Arbeidsområder og oppgaver for frivillige på Borealis 2020

Runner
Problemer med å sitte stille? Det er alltid ting som dukker opp under en festival som må fikses. Du vil være den som hjelper til der det er behov på tvers av arbeidsområder. Denne jobben gir deg muligheten til å få innsikt i et bredt spekter av arbeidsoppgaver som er nødvendige for å gjennomføre en festival.  Perfekt for deg som ønsker å jobbe mest mulig under festivalen, og som liker å holde seg i bevegelse og møte nye mennesker!

Artistvert
Kunstnere, musikere og komponister fra hele verden kommer til Bergen under Borealis. Som artistvert skal du hjelpe dem å holde orden på timeplanen slik at de er på riktig sted til riktig tid, og sørge for at de får et behagelig og hyggelig opphold mens de er på festivalen. Som artistvert må du være tilgjengelig for din artist under hele oppholdet, og vi ønsker gjerne at du har tidligere erfaring fra lignende arbeid. 

Billett og info
Er du organisert og liker å snakke med nye mennesker? Som del av billett- og informasjonsteamet vil du ha ansvar for billettsalg og billettjsekk, samt informasjon i døren på ulike arenaer og på vårt Festivalkontor. Du vil være festivalpublikummets første møte med Borealis, enten i døren før en konsert eller på Festivalkontoret, og vi ser etter serviceinnstilte folk med godt humør, som klarer å håndtere tidspress og folkemengder. Du må også sette deg inn i festivalprogrammet nøye, da du vil måtte gi informasjon om konserter, tidspunkt, arenaer og lignende.

Festivalkjøkken
Liker du å lage mat, og kunne tenke deg å ta del å skape en unik møteplass der alle Borealis sine artister, delegater, frivillige og ansatte kan komme for å få påfyll av både mat og kjærlighet? Da bør du melde deg som del av Festivalkjøkkenet til Borealis. Du vil bli guidet av våre to fantastiske kunstnerkokker, som legger hjerte, sjel og arbeid ned i å skape et Festivalkjøkken som får alle sunne, glade og mette gjennom de 5 intense festivaldagene. Mye av tiden brukes på kjøkkenet, med forberedelse av måltider og utsending av mat til ulike arenaer, men jobben innebærer også avvikling av måltid i Festivalkjøkkenet.

Festivalvert
Er du serviceinnstilt, utadvendt og glad i å håndtere mennesker? Som festivalvert vil du være i tett kontakt med Borealispublikummet, sjekke om de har riktig festivalbånd, passe på at arenaen er klar for publikum før innslipp, og være tilgjengelig for eventuelle spørsmål fra publikum til enhver tid. Du får hørt og sett masse, er den som er tilstede på arenaen som Borealis’ forlengede arm, og sørger for at det er god stemning, ryddig lokale og at vårt publikum har en god opplevelse.

Plakat- og programbokdistribusjon (oppstart januar – fri under festivalen)
Spre ordet! Liker du å gå tur og være ute all slags vær? Da er du godt egnet til å være en del av vårt distribusjonsteam. Vi trenger DEG til å henge opp plakater og levere flyers og programbøker rundt om i Bergen by. Det å gjøre festivalen synlig i bybildet blir din hovedoppgave, og er en helt essensiell del av festivalens markedsføring. Jobben begynner allerede i januar, og du er ferdig når festivalen starter, som betyr at du kan være publikummer og ingenting annet under Borealis 2020.

Rigging
Ingen rigging, ingen festival. Vi trenger deg til å hjelpe oss å bygge opp festivalens struktur. Scener og rom må endres for forskjellige artister og konserter, instrumenter må bæres, og lyd og lys må være på plass for at arrangementene skal kunne gjennomføres. Denne jobben kan innebære en del tunge løft, og sene kvelder – men alltid i godt selskap og som del av et team. Du vil få et godt innblikk arbeidet som legges ned både før og etter en konsert, og hvordan man produserer kulturarrangementer. I tillegg vil du involveres i planlegge og tenke på hvordan en arena skal se ut for at publikum skal få en best mulig opplevelse, og møte spennende artister med kunstneriske visjoner som du skal sette ut i livet.

Sjåfør
Har du førerkort klasse B, er godt kjent i Bergen og liker å snakke med nye mennesker? Hjelp transportseksjonen å sørge for at artister og gjester kommer seg dit de trenger å være, samt bistå festivalteamet når det trengs. Du vil møte våre fantastiske artister, delegater og medarbeidere som kommer fra hele verden, og være Borealis sitt ansikt utad når de ankommer Bergen. Er du glad i mennesker og biler – meld deg på!

Kameraassistent
Har du erfaring med å ta bilder eller video? Vi setter sammen et lite team som skal bistå festivalens videograf i å dokumentere noen av festivalens arrangementer! Du vil bli nøye fulgt opp og veiledet av videografen vår og jobben består i å filme (ofte kun stillestående med stativ), rigge opp og ned utstyr, sørge for at utstyr er ladet og holde øye med det under konserter. Har du mye erfaring så gi oss beskjed – arbeidsoppgavene tilpasses etter nivå.

Skiftleder
Har du lyst å ta på deg litt mer ansvar, og har ledererfaring? Da er denne jobben for deg! Vi trenger folk som kan ta på seg ekstra ansvar for at alle frivillige har det bra under de større produksjonene. Som skiftleder vil du være mellom produsenten og de frivillige på arenaen, og sørge for at de frivillige vet hva de skal, og at jobben blir en positiv opplevelse for alle involverte.