Organisasjonen

Borealis – en festival for eksperimentell musikk er en festival for sjangerkryssende musikk og kunst som går over fem dager og finner sted i mars hvert år, i Bergen. Borealis er et sted for eventyrlystne lyttere, som feirer musikk som ikke passer inn i en bås. Vi presenterer nye prosjekter fra Norge og hele verden som presser grensene for hva musikk er og hvordan vi lytter.

Men Borealis er mye mer enn kun fem dager med konserter og arrangementer i mars. Vi er her hele året og bruker tiden på å skape opplevelser og rom som speiler det samfunnet vi lever i, og som samtidig er med på å forme det samfunnet vi ønsker å være en del av i fremtiden. For oss betyr det å jobbe målrettet med å presentere et kjønnsbalansert program, og sørge for at vi viser frem ulike versjoner av hva det vil si å være fortreffelig. Det betyr også at vi ikke bare tenker på hvem som skal stå på scenen, men også på hvem som føler seg ekskludert fra å være i vårt publikum. Dette arbeidet har vi systematisert gjennom vårt prosjekt Borealis Radius. Vi arrangerer Borealis Listening Club som er et måndelig gratisarrangement der vi lytter til nye lyder sammen hele året, og har bygget opp mentorprogrammet, Borealis Ung Komponist, som bidrar til å bygge grasrota til ny musikk på Vestlandet, og i Norge.

MEDLEM AV

STYRET

ÅRSRAPPORTER

MEDLEMSORGANISASJONER

STØTTET AV

Borealis mottar i 2024 tilskudd til vår festival og drift fra Kulturrådet, Bergen kommune, Vestland fylkeskommune og Bergesenstiftelsen.

Borealis mottar i 2024 prosjekttilskudd fra Kulturrådet, Vestland fylkeskommune, Bergen kommune, Music Norway, Fritt Ord, Nordisk kulturkontakt, Nordisk kulturfond, Norges ambassader, prosjektet New Perspective for Action av Re-Imagine Europe støttet av Den europeiske union.