MED NYE HELTER & STETOSKOP-MUSIKK I LOMMA

Karoline Wallace forteller om det å snart være ferdig med Borealis Ung Komponist 2022!

Karoline Wallace | Foto: Thor Brødreskift

Nå går faktisk Borealis 2022 av staben allerede neste uke! Akkurat nå er deltagerene i Borealis Ung Komponist i gang med de aller siste forberedelsene sammen med ensemblet TABULA RASA, før konsert neste torsdag, 17. mars. Hvordan føles det å være så nærme konsert og hvordan er det å se tilbake på prosessen de har lagt bak seg? Vi har tatt oss en prat med Karoline Wallace for å høre!

Karoline: Prosessen med Borealis Ung Komponist har vært utrolig annerledes fra hvordan jeg har komponert tidligere. Fordi jeg har fått så mange flere sjanser til å prøve meg fram! Ettersom vi har hatt såpass mye tid med ensemblet gjennom de fire workshopene har vi hatt mulighet til å teste ut nesten alt mulig. Det er en haug av materiale og tester som jeg har måttet legge til side for dette stykket. For eksempel har jeg ti ulike videoer av meg selv som synger nedi vannskåler. Og jeg har testet ut bruk av ultralyd og stetoskop med kontakt-mikrofoner som jeg brukte til å lage et verk med hjerterytmer. Det er utrolig mye spennende materiale som jeg kan ta opp igjen senere. Hele prosessen har vært utrolig givende.
Mentorene som har guidet oss gjennom samlingene har alle gitt oss unike og spennende vinklinger som har påvirket verkene våre. Det er utrolig lærerikt når de har gitt oss ti ulike løsninger for hvert spørsmål vi har stilt. Vokalistene i TABULA RASA har gjort utrolig stort inntrykk på meg med hvor åpne og villige de har vært til å teste ut rare ting. Og de tre andre komponistene har alle inspirert meg på hvert sitt vis og med hver sine sett med erfaringer og fremgangsmåter – de er alle mine nye helter. 

Nå er det virkelig ikke lenge til konsert, og det er både megaspennende, og skummelt. På en måte skulle jeg ønske at tiden bare kunne hoppe til at vi spiller konsert akkurat nå! Men, selv om vi nå kan verkene våre ganske godt, er det likevel litt øving med ensemblet og pirkearbeid på partituret som gjenstår, for å få alt så tydelig som mulig. Ja, og så venter jeg enda på et rør som jeg håper at kommer i tide! 

Karoline Wallace er sanger, improvisatør og komponist fra Stabekk. Musikken hennes er å finne i sjiktet mellom jazz, norsk folkemusikk og samtidsmusikk, og hun er alltid på søken etter det kilende og røskende. Hun har gitt ut musikk med sine prosjekter Stiklinger, Lang vinter og Molecules & Erlend Skomsvoll. I tillegg har hun skrevet for blant annet strykekvartett, storband, blåseorkester og kor.