Velkommen til Borealis 2019 og Bergen!

Her vil du finne praktisk informasjon om billetter, fremkommelighet, våre arenaer og gode steder å bo og spise mens du venter på fantastiske Borealis-opplevelser. Vi ønsker at du skal få det beste ut av Borealis og Bergen

Husk – ta med deg varmt og vanntett tøy. I mars er det så å si vår og temperaturene vil nok ligge på plussiden, men det er verdt å huske på at i Bergen får vi samme nedbørsmengde som i regnskogene. Ta med deg en regnjakke eller paraply. Ordtaket ’Det finnes ikke dårlig vær, bare dårlige klær’ er en leveregel i Bergen 🙂

BILLETTER
HOTELL
CAFEER OG SPISESTEDER
ARENAER

Billetter:

Billetter kan kjøpes her på vår nettside, på Ticketco.no, på Festivalkontoret vårt i Bergen Kunsthall, og i døren ved ledig kapasitet.
Vi aksepterer Vipps, kort og kontanter ved billettsalg i døren.

Det er begrenset kapasitet på noen arrangementer, og vi anmoder alle om å møte opp i god tid for å sikre seg plass.

Dørene åpner 30 min. før annonsert konsert- eller arrangementsstart.

Festivalkontoret vårt ligger i Bergen Kunsthall, Rasmus Meyers allé 5.
Her kan du kjøpe billetter, hente ut Festivalpass og Dagspass, kjøpe Borealis-merchandise, skaffe deg musikken til våre artister i Borealis Record Shop eller få informasjon om festivalen og arrangementene. Her ligger også programboken med full oversikt over hele festivalen.

Åpningstider: 6.–10. mars, kl. 11.00–17.00

Festivalpass gir adgang til alle arrangementer under Borealis.
Dagspass gir adgang til en spesifikk dag.
For begge pass gjelder et forbehold om ledig kapasitet. Vi anmoder derfor alle med Festivalpass og Dagspass om å møte opp i god tid. Det kan også reserveres plass ved å sende en e-post til billett@borealisfestival.no med opplysning om navn og arrangement minimum 3 dager før arrangementet finner sted.

Borealis tilbyr flere gratisarrangementer. Du kan sikre deg plass til disse ved å velge gratisbillett på vår nettside eller Ticketco.no. Også på disse arrangementene er det selvfølgelig også mulig å møte opp i døren.

Gyldig festivalbillett gir gratis tilgang på utstillinger her:
Bergen Kunsthall, Hordaland Kunstsenter og Lydgalleriet.

Vi er behjelpelige med adgang alle steder, men det er dessverre ikke alle steder som er tilrettelagt for folk med funksjonsvariasjoner. Flere av våre arenaer er universelt utformet, men det gjelder dessverre ikke alle. Vi ønsker å legge til rette for alle, så ta gjerne kontakt på billett@borealisfestival.no så vi kan planlegge eventuell assistanse. Se også mer info om den enkelte arenaen under.

Borealis aksepterer Ledsagerbevis. Det kjøpes ordinær billett og det er da fri adgang for ledsager. Vi ber om at det meldes på billett@borealisfestival.no for å sette av plasser og avklare fremkommelighet. Mer informasjon om frem­kommelighet på våre arenaer følger også under.

Noen arenaer har aldersgrenser da det selges alkohol i baren. Det går helt fint for mindreårige å gå på Borealis-konserter, så lenge de er i følge med en voksen, som fyller ut Vergeskjema. Verge må løse egen billett.

Hotell:

Borealis har gode hotelltilbud på Augustin Hotel, Grand Hotel Terminus og Hotel Zander K. Alle disse hotellene ligger i Bergen sentrum, og har en spesiell rabatt for Borealis’ besøkende. Du booker rom direkte på www.debergenske.no som vanlig med dato og antall personer, og skriver så inn koden bore123 i kampanjekoden. Festivalpriser vil da vises.

Cafeer og spisesteder:

Under finner du våre favoritt spisesteder og cafeer. Nordmenn er et av folkeslagene som drikker mest kaffe i verden.

Landmark Café
Rasmus Meyers allé 5

Godt Brød
Vetrlidsallmenningen 19

Kaffemisjonen
Øvre Korskirkeallmenning 5

Pingvinen
Vaskerelven 14

Kafe Special
Christies gate 13

Bergen Kaffebranneri
Kong Oscars gate 10

Hallaisen
Skostredet 5

Legal
Christiesgate 11

Amalies hage
Bergen Offentlige Bibliotek
Strømgaten 1

Arenaer:

Borealis er tilstede på 16 arenaer i Bergen. Alle arenaer skal være godt merket så du kan finne frem. Flere steder har bevertning, så heng gjerne ut med oss før og etter arrangementet. Vi er behjelpelige med adgang alle steder, men det er dessverre ikke alle steder som er tilrettelagt for folk med funksjonsvariasjoner. Ta kontakt på forhånd på billett@borealisfetsival.no om du har behov for assistanse.

ALDEA (C. Sundtsgate 55)
Aldea er en progressiv kunstnerdrevet plattform etablert i 2018. I lokalene deres på Nordnes drives verksteder, galleri, studiofellesskap og residencyprogram, fra et uttalt ønske om å bruke innovasjon, samarbeid og entrpenørskap i kunst, design og teknologi, til å utfordre kreative grenser.
Bevertning: mer info kommer
Rullestol: Tilrettelagt
Handicaptoalett: Ja
Anlegg for hørselshemmede: Nei
www.aldea.art

BERGEN OFFENTLIGE BIBLIOTEK (Strømgaten 6)
Vårt vakre offentlige bibliotek ligger sentralt plassert mellom togstasjonen og Bergen Storsenter. Dette er et populært samlingssted for byens befolkning med stor arrangementsaktivitet året rundt.
Her arrangeres Borealis Samtale, Studentradion har live sendinger, og du finner Borealis Bibliotek og våre Radio Space-lyttestasjoner.
Bevertning: Amalies Hage – Biblioteket har egen café og bar som serverer småretter, kaffe og har godt utvalg i juice
Rullestol: Tilrettelagt (Heis i caféen)
Handicaptoalett: Ja
Anlegg for hørselshemmede: Nei
www.bergenbibliotek.no

BERGEN INTERNASJONALE KULTURSENTER (Kong Oscars gate 15)
Bergen Internasjonale Kultursenter ble startet i 1993 som et møtested for innvandrerorganisjasjoner i Hordaland. 26 år senere teller senteret 70 medlemsorganisasjoner, og er et viktig sted for inkludering og kulturutveksling i Bergen.
Lørdag er dette stedet for vårt familiearrangement Konsertsirkus! og søndag for avslutningskonsert- og fest.
Bevertning: Lørdag – Konsersirkus!-kafé, Hallaisen & Tedragen. Søndag – åpen bar før og etter forestilling.
Rullestol: Begrenset tilgang. Trappeheis med innebygd sete opp til konsertsalen i 2.etg. Ikke mulighet for å feste rullestol.
Handicaptoalett: Kun i 1. etg
Anlegg for hørselshemmede: Nei
Universalutforming for blinde
www.bergeninternasjonalekultursenter.no

BERGEN KINO, MB1 (Magnus Bardots gate 12)
Borealis tar over Kinosal MB1. Ingen reklamer før Borealis-film. Husk å kjøpe popkorn før filmstart – som er presis!
Bevertning: Kinoen har kiosk.
Rullestol: Tilgengelig, 2 rullestolplasser
Handicaptoalett: Ja
Anlegg for hørselshemmede: Nei
www.bergenkino.no

BERGEN KUNSTHALL & LANDMARK & UPSTAIRS (Rasmus Meyers Allé 5)
Bygningen som rommer både Bergen Kunsthall, Landmark, Upstairs og bokbutikk, er tegnet av arkitekten Ole Landmark på 1930-tallet. Borealis er tilstede her under hele festivalen. I tillegg til konserter og arrangementer, finner du også festivalkontoret vårt her fra onsdag til søndag, åpent fra 11.00–16.00. Her møter du representanter fra Borealis som vil kunne svare på alle spørsmål du måtte ha, og selge deg billetter til festivalen.
Landmark er Bergen Kunsthalls egen café, bar, prosjektrom, konsertscene og nattklubb, og er med sitt heldekkende, grønne gulvteppe, et populært sted for kaffemøter og fiskesuppe.
Bevertning: Landmark har rikt utvalg i mat og drikke, og er åpen før, under og etter arrangement
Rullestol: På dagtid er det tilkomst fra kortsiden av bygget, ring på ringeklokken, så kommer noen og åpner. Under kveldsarrangementene på Landmark står det dørvakter utenfor inngangsdøren som står klare til å hjelpe rullestolbrukere inn glassdøren til høyre for hovedinngangen.
Handicaptoalett: Ja
Anlegg for hørselshemmede: Nei
www.kunsthall.no

BERGEN PIANOFORRETNING (Komediebakken 9)
Bergen Pianoforretning er Bergens største og eldste pianobutikk, med hele 54 år på nakken. I anledning sitt 50-års jubileum i 2015, åpnet de opp for sporadiske åpne “musikalske lørdager” med konserter inne i butikken. Søndagen tar Borealis over butikken med to forestillinger.
Bevertning: Nei
Rullestol: Ligger på gateplan med en liten terskel.
Handicaptoalett: Nei
Anlegg for hørselshemmede: Nei
www.bergen-piano.no

BERGEN STASJON (Strømgaten 4)
Togstasjonen i Bergen er en grå mursteingsbygning fra 1913. Utenom å ta toget til Oslo, Voss/Myrdal, Flom, Hallingdal og Arna, kan du i år også oppleve Borealis inne i selve jernbanehallen på lørdagen.
Bevertning: Det finnes kiosker og café i jernbanehallen
Rullestol: Tilgjengelig
Handicaptoalett: Ja
Anlegg for hørselshemmede: Nei
https://www.banenor.no/Jernbanen/Stasjonssok/-B-/Bergen/

CINEMATEKET I BERGEN (Georgernes Verft 12)
Cinemateket ligger i USF Verftet, og er en kino med fokus på det de kaller essensiell filmhistorie. Her viser vi filmer av den meksikanske filmskaperen Manuela De Laborde under åpningskvelden av Borealis 2019, og Reality-based Audio Workshop: Mongstad finner sted he søndag 10. mars – en sonisk reise inn i raffineriet på Mongstad.
Bevertning: Det er tillatt å ta med seg mat og drikke fra Kafé Kippers inn i kinosalen.
Rullestol: Tilgjengelig. 1 rullestolplass fremst i kinosalen
Handicaptoalett: Ja
Anlegg for hørselshemmede: Nei
hwww.cinemateket-usf.no/

HORDALAND KUNSTSENTER (Klosteret 17)
Ble etablert i 1976 som det første kunstnerdrevne kunstsenteret i Norge. Her er det et utstillingsrom med presentasjon av lokale, nasjonale og internasjonale kunstnere. Det er også en egen fagbokhandel med et bredt utvalg tidsskrifter og fagbøker knyttet til samtidskunstfeltet.
Borealis har sine kontoret her året rundt, og under festivalen kan du lytte til Radio Space her.
Bevertning: Kaffe & te
Rullestol: Tilgjengelig, men ikke automatisk døråpner
Handicaptoalett: Nei
Anlegg for hørselshemmede: Nei
https://www.kunstsenter.no/

LYDGALLERIET (Østre skostredet 3)
Opprinnelig initiert av en gruppe musikere, lydkunstnere og kunsthistorikere for snart 15 år siden, er Lydgalleriet per dags dato Norges eneste galleri for lydkunst. Sammen med Ekkofestivalen driver de Østre – hus for lydkunst og elektronisk musikk i Skostredet.
Bevertning: Nei
Rullestol: Tilrettelagt
Handicaptoalett: Ja
Anlegg for hørselshemmede: Nei
www.oestre.no

NORDNES SJØBAD (Nordnesparken 30)
Om sommeren har Nordnes Sjøbad oppvarmet saltvannsbasseng, barnebasseng, badstu og sjøbading. Nytt for i år er at de holder åpent for vinterbading i sjøen hver torsdag! Under Borealis vil de holde søndagsåpent for Borealis-publikummet og andre badelystne.
Bevertning: Hallaisen & Tedragen serverer varm mat og drikke under Borealis sitt arrangement søndag.
Rullestol: Sjøbadet har rullestolheis. Med rullestol er det lettest å komme til med bil, da sjøbadet ligger i en veldig bratt bakke. Ring Nordnes Sjøbad på tlf: 46904965 (kun i bruk i åpningstiden), om du ønsker hjelp til heisen. Det finnes ikke noe spesialtilpasset garderobe eller anlegg for bading.
Handicaptoalett: Ja
Anlegg for hørselshemmede: Nei
www.adoarena.no/nordnes-sjobad/

NYKIRKEN (Strandgaten 197 B)
Under Nykirkens gulv ligger fremdeles ruinene av den gamle erkebispegården fra slutten av 1200-tallet. På disse ruinene ble kirken bygget I 1621, og har siden det vært berørt av både branner og eksplosjoner. Spesielt kirkens spir har vært gjenreist mange ganger, men det hvite og grønne spiret har nå fått stå I fred siden siste gjenreisning I 1955.
Bevertning: Nei
Rullestol: mer info kommer
Handicaptoalett: mer info kommer
Anlegg for hørselshemmede: Nei
www.bergendomkirke.no/om/kirkene-vare/nykirken

ST. JAKOB KIRKE (Jonas Reins gate 2)
St. Jakobs kirke er Bergens kulturkirke for unge. Kirken er for et lite kulturhus å regne, med scene, lydstudio og medierom, samt jevnlige arrangementer for ungdom.
Bevertning: Nei
Rullestol: mer info kommer
Handicaptoalett: mer info kommer
Anlegg for hørselshemmede: Nei
www.stjakob.no

STUDIO BERGEN (Nøstegaten 119)
Studio Bergen er tilholdsstedet til Carte Blanche, Norges nasjonale kompani for samtidsdans. Og under Borealis er det stedet for to fantastiske forestillinger.
Bevertning: Baren er åpen før og etter forestilling
Rullestol: Tilrettelagt. I alt plass til tre rullestoler.
Handicaptoalett: Ja
Anlegg for hørselshemmede: Nei
www.carteblanche.no/omoss/studio-bergen

USF VERFTET (Georgernes Verft 12)
I dette gamle skipsverftet har omkring 200 etablerte kunstnere, musikere og kulturorganisasjoner sin arbeidsplass. Under åpningskvelden tas hele fire av USF Verftets arenaer i bruk: Sardinen, Røkeriet, Cinemateket og Visningsrommet.
Bevertning: Bar i Røkeriet, Kafé Kippers serverer mat og drikke.
Rullestol: Tilrettelagt. 2 HCP parkeringsplasser.
Handicaptoalett: Ja
Anlegg for hørselshemmede: Nei
www.usf-verftet.no

WRAP (Møllendalsveien 58)
Wrap er en kunstnerdrevet prosjekt-hub som huser workshops, residencies og utstyr til lån utleie for kunstnere. Senteret er plassert like ved siden av det nyåpnede Fakultet for kunst, musikk og design. 20 minutters gange fra Festplassen eller buss nr.12 fra Festplassen K kjører deg direkte til Møllendalsveien.
Bevertning: mer info kommer
Rullestol: Tilrettelagt
Handicaptoalett: Ja
Anlegg for hørselshemmede: Nei
wrap.hdu.no