Borealis Listening Club

Borealis Listening Club (BLC) er et månedlig gratisarrangement som løper fra august–mars hvert år. BLC ble startet opp i 2015, og er et sted der folk samles for å lytte til, og snakke om musikk. Arrangementene er myntet på alle som vil lytte – fra førtstegangslytteren til den erfarne musikkviter. Her får du høre musikk og lyder du kanskje aldri har hørt før. Hver måned har et nytt tema for å ramme inn lydene, og i sofaen sitter alltid våre faste lytteverter: Kunstnerisk leder for Borealis Peter Meanwell og prosjektansvarlig i Borealis og musiker Vilde Tuv. Borealis Listening Club arrangeres i vårt prosjektlokale: Studo 207, Strandgaten 207. Vi selger Borealis-merch, morsom brus, gratis kaffe og te, og dessuten står det alltid ferskpoppet popkorn på bordene!

I 2020 har vi grunnet smittevern måttet gjennomføre flere BLC på Zoom. Følg med på Facebook-gruppen vår eller meld deg på vårt BLC-nyhetsbrev for å holde deg oppdatert på om arrangementet avvikles digitalt eller live , innhold og ekstra informasjon.

Historikk
Borealis Listening Club ble opprettet i november 2015. Borealis ønsket å være mer tilstede og synlig gjennom hele året, og ikke bare være en kuriositet som dukket opp i 5 dager en gang i året. Sterkt inspirert av den dypere lyttingen som ofte omtales innen eksperimentell musikk opprettet vi denne klubben hvor folk kan samles, spille musikk, lytte og snakke sammen. Vi dedikerte oss også til å ha med oss musikere og kunstere som gjester for å få nye perspektiver inn i samtalene om musikk, og for å lage en plattform der folk kan bli kjent med alle de eksepsjonelle artistene som virker innen det eksperimentelle feltet. Noen av de som har gjestet Borealis Listening Club er Pauline Oliveros, Knut Vaage, Rebecka Ahvenniemi, Freja Bäckman, Smerz, Øyvind Torvund, m.m. Fra og med sesong fire av BLC innførte vi temaer per samling, og har manøvrert gjennom alt fra Musikk for stemmen og rare instrumenter til Protest, Isolasjon, Fellesskap og Livet.