Borealis Listening Club

Marshall Trammell som gejst på BLC oktober 2021 | Foto: Thor Brødreskift/Borealis
Peter introduserer gjest Niilas på BLC X Nordnes Sjøbad | Foto: Borealis

Borealis Listening Club (BLC) er en gratis månedlig lytteklubb fra august til mars hvert år. BLC arrangeres siste onsdagen i hver måned, og samler alle eventyrlystne lyttere for noe så enkelt som: å lytte til musikk og lyd. BLC er skapt for å lytte sammen, og snakke om musikken og lydene som sprenger sjangergrenser, og utfordrer. Dette er ingen eksklusiv klubb – tvert i mot er den åpen for alle: fra nysgjerrige førstegangslyttere til de mer erfarne ører. Borealis Listening Club arrangeres i vårt prosjektlokale: Studio 207, Strandgaten 207. På sofaen for å lede deg gjennom kvelden finner du vår lyttevert: kunstnerisk leder Peter Meanwell, ofte sammen med en gjest. Vi selger Borealis-merch, morsom brus, gratis kaffe og te, og dessuten står det alltid ferskpoppet popkorn på bordene!

Historikk
Borealis Listening Club ble opprettet i november 2015. Borealis ønsket å være mer tilstede og synlig gjennom hele året, og ikke bare være en kuriositet som dukket opp i 5 dager, en gang i året. Sterkt inspirert av den dypere lyttingen som ofte omtales innen eksperimentell musikk opprettet vi denne klubben hvor folk kan samles, spille musikk, lytte og snakke sammen. Vi dedikerte oss også til å ha med oss musikere og kunstere som gjester for å få nye perspektiver inn i samtalene om musikk, og for å lage en plattform der folk kan bli kjent med alle de eksepsjonelle artistene som virker innen det eksperimentelle feltet. Noen av de som har gjestet Borealis Listening Club er Pauline Oliveros, Knut Vaage, Rebecka Ahvenniemi, Freja Bäckman, Smerz, Øyvind Torvund, m.m. Gjennom den fjerde sesongen av BLC innførte vi temaer per samling, og har manøvrert gjennom alt fra Musikk for stemmen og rare instrumenter til Protest, Isolasjon, Fellesskap og Livet. Som rød tråd gjennom sesong 5 inviterte vi matentusiaster i Bergen til å lage et lite spiselige eksperiment for å krydre lyttingen. Vi smakte oss gjennom godsaker som vegetar-snacks fra kokken Aimee Cordeiro fra Bien Basar, iskrem med soyasaus-karamell fra Hallaisen, og hvitløksbrød laget i en kinesisk-italiensk hybrid fra Hoggorm og Michelle Zhao som står bak No Sweet Sour og restauranten Banzha.