Seminar: Tryggere Rom

I 2 år har vi tatt del i prosjektet Tryggere Rom sammen med Hulen, Brak, EKKO, Østre, Bergen Kunsthall, koordinert av Bergen Kommune. Forrige uke kulminerte prosjektets første fase i et seminar som var åpent for alle i ute- og kulturlivet i Bergen. Alt fra PSS til FRI deltok.

Papillon, KUN, Norges Handikapforbund, Skeiv Verden Vest, Safe Only og Balansekunst kom med fantastiske innspill og viktig innsikt om hva det betyr å være en minoritet i samfunnet, og i kulturlivet, og ga en pekepinn på hvordan vi alle kan bli bedre på å inkludere og åpne opp våre festivaler, hus, fester og konserter.

Seminaret viste at det er masse å gjøre, og at det er et behov for å fortsette å snakke sammen på tvers av organisasjoner. Takk til Ragni Stoltenberg og Bergen Kommune for å ha koordinert prosjektet, og til våre kollegaer for viktige og gode samtaler i løpet av disse to årene.

Bilde: Åsa Osmundsen Opedal
Bildebeskrivelse: Alexander Petersen (NHFU Sørvest, Norges Handikapforbund, BIFF), Irem Muftuoglu (Borealis), Eivind Breilid (Balansekunst), Vegard Moberg (Brak) og Tine Rude (moderator, Bergen Kommune) i panelsamtale, refleksjon og oppsummering